DOLAR 32,4630 0.43%
EURO 35,1333 -0.09%
ALTIN 2.325,110,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

199 ton bitkisel atık, gübre oluyor

199 ton bitkisel atık, gübre oluyor

ABONE OL
Kasım 1, 2020 18:56
199 ton bitkisel atık, gübre oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık kültürüne büyük katkı sağlayacak ve Türkiye’ye örnek olacak çok önemli bir çalışmaya imza attı. Park, bahçe ve refüjlerde toplanan 199 ton bitkisel atık Kompost Tesisleri’nde işlenerek, gelecek güz döneminde gübre olarak kullanılacak.

ANKARA (Anayurt) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık kültürüne büyük katkı sağlayacak ve Türkiye’ye örnek olacak çok önemli bir çalışmaya imza attı. Park, bahçe ve refüjlerde toplanan 199 ton bitkisel atık Kompost Tesisleri’nde işlenerek, gelecek güz döneminde gübre olarak kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  toprağımızı, suyumuzu, havamızı her türlü kirlilikten korumak için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Park, Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığımızca bakımından sorumlu olduğumuz park, bahçe ve refüjlerde güz dönemi ile birlikte budama ve yenileme çalışmaları başlatılmıştır” dedi. Bu çalışmaların sonucunda oluşan 199 ton bitkisel atığın işlenmek üzere, katı atık düzenli depolama sahası içerisinde bulunan 5 bin ton/yıl kapasiteli kompost tesisine kabul edildiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bitkisel atıkların gübreye dönüşümünü şöyle anlattı: “Öğütme makinesinden geçirilerek yığın halinde sahaya serilen bitkisel atıkların nem ve ısı kontrolünü sağlamak amacıyla havalandırma makinası kullanılmaktadır. Dört haftanın sonunda kompost haline dönüşen park bahçe atıkları olgunlaşma alanına alınmaktadır. Altı haftalık olgunlaşma süresini tamamlayan kompost eleme makinasından geçirilerek kullanıma sunulmaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.