DOLAR 32,5424 -0.02%
EURO 34,9006 0.11%
ALTIN 2.421,48-0,05
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alexa, TV açıkken veya insanlar konuşurken bile çalışabilecek

Alexa, TV açıkken veya insanlar konuşurken bile çalışabilecek

ABONE OL
Eylül 7, 2021 10:41
Alexa, TV açıkken veya insanlar konuşurken bile çalışabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak özellik şimdilik sadece ABD kullanıcılarına sunulacak. Özellikle ilgili her şeyin yolunda gitmesi durumunda zamanla diğer bölgelere de yayılmaya başlayacak.

Raporlara göre, özellik dönen fanlı bir masaüstü bilgisayarın hemen yanında bulunan bir Echo Dot kullanarak test edildi. Testin sonucuna göre sonuçlar tutarsız olacak gözlemlendi. Alexa ortamda çok ses olmasına rağmen bazen normalden daha yüksek sesle cevap verdi, ancak diğer zamanlarda her zamanki ses seviyesi korudu.

Şirketin, özelliği diğer bölgelerde kullanıma sunmadan önce hala ince ayarlar yapıyor olması mümkün. Verge raporuna göre, Amazon’un Adaptive Volume özelliği, neredeyse hiç ortam gürültüsü olmayan ortamlarda da çalışacak. Yani sessiz ortamlarda Alexa normalden daha kısıt sesle konuşacak.

Alexa’nın uzun süredir bir “fısıltı modu” da var. Komutlar fısıldandığında Alexa da fısıldayarak cevap veriyor. Özelliğin ne zaman küresel anlamda yayılmaya başlayacağı belli değil. Ancak her şey yolunda giderse özellik sene bitmeden global anlamda yayılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.