DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.498,040,56
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da “Falez Işıklandırma Projesi’nin iptal edildiği açıklandı
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Antalya’da “Falez Işıklandırma Projesi’nin iptal edildiği açıklandı

Antalya’da “Falez Işıklandırma Projesi’nin iptal edildiği açıklandı

ABONE OL
Haziran 15, 2021 19:44
Antalya’da “Falez Işıklandırma Projesi’nin iptal edildiği açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, halkın ve sivil toplum örgütlerinin çevre hassasiyetini dikkate alarak Falez Işıklandırma Projesi’ni iptal ettiğini açıkladı.

Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, projenin 25 yıldır kentteki belediye başkanları tarafından gerçekleştirilmek istendiğini belirtti.

Böcek, ilgili kurumlardan alınan izinler ve belirlenen şartlar doğrultusunda uygulamaya geçirilmesini planladıkları projeyi 1 kilometrelik alanda bölgeye canlılık kazandırmak ve falezlerde yaşanan ölümlü kazaların önüne geçmek amacıyla hazırladıklarını vurguladı.

Çevre hassasiyeti gösteren vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin eleştirilerini dikkate aldıklarına işaret eden Böcek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Falezlerdeki doğal yaşama zarar vereceği yönündeki görüşlerinin kamuoyunda yarattığı endişe ve eleştiriler üzerine ‘Falez Işıklandırma Projesi’ni tamamen iptal ettik. Çevre odaklı her projemizde, siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm kesimlerin fikirlerini dikkate alıyor, ‘Biz birlikte yaparız’ sloganıyla kentin yararı için en doğru kararı vermeye özen gösteriyoruz.”

Yapıcı olan, çözüm sunan, doğru ve akılcı her görüşün kendileri için önemine vurgu yapan Böcek, “Çevre ve doğa dostu Antalya hedefimiz doğrultusunda halkımızla inatlaşmadan, sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun sesine kulak vererek bilime ve tekniğe dayalı projelerimizle kamu yararını gözeterek hareket etmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.