DOLAR 32,3949 0.22%
EURO 35,0572 -0.11%
ALTIN 2.325,230,26
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple, sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladı
  • İlk Haberler
  • Teknoloji
  • Apple, sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladı

Apple, sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladı

ABONE OL
Mart 17, 2021 10:26
Apple, sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın üretmeye hazırlandığı elektrikli sürücüsüz otomobili için yaptığı çalışmaları sizlere daha önce aktarmıştık. Otomobilin üretimi için Hyundai Motor ve Nissan gibi markalarla da görüşen Apple, elektrikli sürücüsüz otomobili için yeni bir adım attı. 

Bildiğiniz üzere lidar sensörleri sürücüsüz otomobillerin en önemli parçalarından biri. Lidar sensörleri sürücüsüz otomobillerin çeşitli nesnelere, insanlara ve diğer araçlara olan mesafesini belirlemek için kullanılıyor. Apple’ın bu teknoloji farklı bir amaç doğrultusunda da olsa hem iPhone hem de iPad modellerinde kullandığını da ekleyelim.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Apple, elektrikli sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için çeşitli tedarikçilerle görüşmeye başladı. Hatırlatmak gerekirse Apple’ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin ABD’de üretileceğini ve 2024 yılında tanıtılabileceğini de daha önce sizlere aktarmıştık. Yeni rapora göre ise Apple’ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin tanıtılması 5 yılı bulabilir.

Bloomberg tarafından paylaşılan raporda yer alan bir diğer önemli detay ise otomobilin yazılımı ile ilgili oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, otonom sürüş için gerekli olan yazılımların büyük çoğunluğunu şirket içinde geliştirmiş durumda. Otomobilin üretim süreci için çeşitli otomobil üreticileri ile de görüşen Apple, konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.