DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9860 -0.29%
ALTIN 2.323,510,19
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aslı Zen kimdir, kaç yaşında? Ünlü şarkıcı Aslı Zen hayatı

Aslı Zen kimdir, kaç yaşında? Ünlü şarkıcı Aslı Zen hayatı

ABONE OL
Mart 29, 2021 11:50
Aslı Zen kimdir, kaç yaşında? Ünlü şarkıcı Aslı Zen hayatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müzikseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Aslı Zen, 2000’li yılların başlarından bu yana profesyonel müzik kariyerine devam ediyor. İlk dönemlerinde birçok ünlü isme vokalistlik de yapan Zen, başarılı isimlerle çalışmış ardından kendi albümünü çıkarmıştı. İşte Aslı Zen’in hayatı…

ASLI ZEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Aslı Zen, 1977 yılında İstanbul Kanlıca’da dünyaya geldi. Aslı Zen adıyla tanıdığımız sanatçının tam adı, Aslı Zen Yentur’dur. Anne ve babasının boşanmasından sonra babaannesinin yanında büyüyen Aslı Zen, Kandilli Kız Lisesi’nin ortaokul kısmında okurken, okulu şarkıcı olma hayali ile terk etti. 17 yaşında iken annesini bulmak ve şarkıcı olmak için evden kaçtı. Aslı Zen’in hayatı reklam ve TV piyasasında olan Nahit Altıparmak ile değişti. İlk olarak Rumelihisarı’nda bir barda çalıştı. Hem barda çalışıyor hem de arada bir şarkı söylüyordu. Yedi yaşında Arif Sağ ile ilk halk konserine çıktı. Sonrasında Sezen Aksu’yu keşfedince o tarzdan vazgeçti.

Önceleri, Meral Okay sayesinde 14 tane dizi filmde oynadı, bir firmanın reklâm yüzü oldu, bir sinema filminde oynadı. Buralardan kazandığı para ile evine stüdyo kurdu, bir aranjör arkadaşıyla stüdyoya kapanıp, şarkı yapmaya başladı. Bu dönem içinde, çevresini kullanarak, bestelerini ünlü isimlere verdi. Derken ilk şarkısını İzel Çeliköz seslendirdi. Aslı Zen, Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu gibi birçok ünlünün vokalistliğini yaptı.

Aslı Zen, profesyonel sanat hayatına 2000 yılında 23 yaşında iken başladı. Bugüne kadar, Ferhat Göçer, Fatih Ürek, Demet Akalın, İbrahim Tatlıses, İzel Çeliköz, Hakan Peker, Rober Hatemo, Tuğba Özerk, Yıldız Kaplan, Pınar Aylin, Şebnem Bal, Hilal Cebeci, Esra Balamir, Gizem Özdilli, Yeşim Erçetin gibi şarkıcılara bestelerini verdi.

2008 yılında ilk albümü “Şerefe” piyasaya çıktı. Aslı Zen, 2012 yılında dört yıllık bir aradan sonra ikinci stüdyo albümü ‘Işık’ ile dinleyicileriyle tekrar buluştu.

Aslı Zen, 9 Şubat 2009 tarihinde o zaman Denizlispor’un kalecisi Okan Karabulut ile evlendi. Bu evliliğinden 2010 yılında Mayra Esma Karabulut adından bir kız çocuğu oldu.Ailesi ile birlikte İzmir Karşıyaka’da yaşayan Aslı Zen, 16 Ağustos 2015 tarihinde İzmir’de eşinden boşandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.