DOLAR 32,5466 -0.01%
EURO 34,9413 0.12%
ALTIN 2.426,01-0,15
BITCOIN 2167573-0,62%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay’a ‘haksız tahrik indirimi’!
  • İlk Haberler
  • Dünya
  • Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay’a ‘haksız tahrik indirimi’!

Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay’a ‘haksız tahrik indirimi’!

ABONE OL
Haziran 25, 2021 14:15
Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay’a ‘haksız tahrik indirimi’!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Eskişehir’de 23 kez yaptığı şikayete rağmen Ayşe Tuba Arslan’ın Yalçın Özalpay tarafından öldürülmesi ile ilgili davada sanığın “canavarca hisle” öldürmediği kanaatine vararak, cezasında haksız tahrik indirimi uyguladı. Özalpay’a 24 yıl hapis cezası verildi, ancak mağdur avukatları sanığın cezaevinde çok daha az süre kalacağına dikkat çekti.

Ayşe Tuba Arslan'ı öldüren Yalçın Özalpay'a 'haksız tahrik indirimi'!

Eskişehir’de 23 kez şikayette bulunmasına rağmen Yalçın Özalpay’ın saldırısı sonucu öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasının istinaf incelemesi Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde bugün tamamlandı. 2. Ceza Dairesi, savcının mütalaası doğrultusunda karar vererek, Özalpay’ın Arslan’ı satır ve bıçakla 15 kez yaralamasına karşın cinayetin “canavarsa hisle” işlenmediği kanaatine vararak, “haksız tahrik indirimi” uyguladı.

Arslan ailesinin avukatlarının aktarımına göre bu indirimle ilk derece mahkemesinin Özalpay’a verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 24 yıla indi ve infaz yasasıyla birlikte cezaevinde çok daha faz bir süre kalacak.

Arslan ailesinin avukatları kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını açıkladı. Avukat Heval Yıldız Karasu, “Böyle bir davada haksız tahrik indirimi uygulanması demek boşanma davaları biten pek çok erkeğin karısını, eski eşini rahatça öldürebilmesinin önünü açmak demek” dedi. Karasu, “namus kavramının” kadın cinayetlerine gerekçe olamayacağını vurgulayarak, “Gelinen noktada İstanbul Sözleşmesi’nin tam da feshedildiği dönemde bu karar hakikaten çok manalı. Diyoruz ya erkek adalet değil gerçek adaleti arıyoruz. Erkek adalet ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de yaşayan Ayşe Tuba Arslan 23 kez şikayette bulunduğu Yalçın Özalpay tarafından 11 Ekim 2019 tarihinde bıçaklı saldırıya uğramış, 24 Kasım’da da tedavi görürken hayatını kaybetmişti. Arslan’ın ölümüne ilişkin Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Özalpay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin önüne gelen dosyada, savcı olayda canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmenin söz konusu olmadığını ve sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiği yönünde mütalaa vermişti.(ANKA)

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.