DOLAR 33,9968 0.29%
EURO 37,8508 0.63%
ALTIN 2.820,240,39
BITCOIN 1970718-2,65%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Uluslararası Gündemi Sarsıyor’

‘Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Uluslararası Gündemi Sarsıyor’

ABONE OL
Eylül 7, 2024 23:02
‘Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü Uluslararası Gündemi Sarsıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ailesiyle Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail askerlerince öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin annesi Rabia Birden Eygi ile telefonda görüştü. Kurtulmuş, görüşmede, Eygi’ye Allah’tan rahmet dilerken ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına sabır diledi.

Barışçıl Gösteride Öldürülen Eygi’nin Hikayesi

İsrail askerlerinin aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesi, işgal altındaki Batı Şeria’da barışçıl gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açması sonucunda gerçekleşti. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü insan hakları aktivistiydi ve Filistinlilere destek vermek için çaba gösteriyordu.

Recep Tayyip Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin ölümünü lanetleyerek İsrail’in işlediği insanlık suçları için hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti. Eygi’nin ölümü, uluslararası alanda İsrail’in Filistin topraklarındaki eylemleriyle ilgili bir kez daha sert tartışmaları gündeme getirdi.

İsrail’in İnsan Hakları İhlalleri Gündemde

Eygi’nin trajik ölümü, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgal politikalarına ve insan hakları ihlallerine karşı uluslararası toplumda artan tepkileri de beraberinde getirdi. Eygi’nin ölümü, daha önce 2003’te aynı harekete mensup olan Rachel Corrie’nin trajik ölümünü hatırlattı ve uluslararası camiada İsrail’in eylemlerine karşı daha sert önlemler alınması gerekliliği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.