DOLAR 32,5077 -0.11%
EURO 34,9672 0.31%
ALTIN 2.431,230,34
BITCOIN 2083188-3,77%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan’a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan’da başlıyor

Azerbaycan’a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan’da başlıyor

ABONE OL
Mart 29, 2021 10:26
Azerbaycan’a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan’da başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Türkiye arasında kimlikle seyahatin 1 Nisan’da başlayacağını duyurdu.

Azerbaycan'a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan'da başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Azerbaycan arasında “Kimlikle Seyahat Protokolü”nün iç onay sürecinin tamamlandığını ve protokolün 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “10 Aralık 2020 tarihinde Bakü’de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kimlikle Seyahat Protokolü’nün iç onay süreci her iki ülke bakımından sonuçlanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu protokolün 1 Nisan 2021’de yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada, iki ülke vatandaşlarının Azerbaycan-Türkiye arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan yalnızca yeni tip kimlik kartlarını ibraz ederek yapabileceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca “Can Azerbaycan’la 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki ‘İki devlet, tek millet’ söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir.” değerlendirmesi yapıldı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.