DOLAR 32,3439 0.28%
EURO 35,1423 0%
ALTIN 2.311,351,50
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Babacan: Şehitlerin hesabını vermesi gerekenler güle eğlene kongre yapıyor
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Babacan: Şehitlerin hesabını vermesi gerekenler güle eğlene kongre yapıyor

Babacan: Şehitlerin hesabını vermesi gerekenler güle eğlene kongre yapıyor

ABONE OL
Şubat 22, 2021 13:09
Babacan: Şehitlerin hesabını vermesi gerekenler güle eğlene kongre yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’e giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Altınordu ilçe kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 şehit verdiğimiz Gara operasyonuna değinen Babacan şunları söyledi:

– Tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. İki hafta önce o haftanın başında Cumhurbaşkanı “Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum, sizlere birçok güzellikleri takdim edeceğim” diye bir açıklama yaptı, bir müjde beklentisi oluşturdu. Çarşamba sabahı oldu, müjde yok. Öğlen oldu, müjde yok, akşam oldu bir haber yok.

16 VATANDAŞIMIZ CANIYLA BİR BEDEL ÖDEDİ

– Cumhurbaşkanı her fırsatta konuşuyor ama bahsettiği müjde bir türlü açıklanmıyor. Ekranlar suspus, medya suspus. Sonunda maalesef müjde değil çok acı bir haber aldık. PKK terör örgütü tarafından kaçırılıp, 2015’ten beri alıkonulan vatandaşlarımızın, o operasyonda görev almış olan askerlerimizle beraber şehit olduğunu öğrendik.

– Savunma ve güvenlik uzmanlarına sorduk, bu nasıl olur, bir kurtarma operasyonu böyle mi yapılır diye? “Böyle bir kurtarma operasyonu olmaz” diyor bu işin uzmanları. “Bu iş gayet sessiz, itinalı bir şekilde yürütülür ve aniden girilir çıkılır” diyorlar. “Böyle davul zurna çalarak, erkenden yapılan müjde duyurularıyla kurtarma operasyonu olmaz” diyorlar bu işi bilenler. Ortada bir başarısızlık olduğu çok açık. 16 vatandaşımızın canıyla bedelini ödediği bu başarısızlığın hesabının birilerinin vermesi lazım.

DÜĞÜN EVİNDEN CENAZE EVİNE TELEFON AÇIP ŞOV YAPIYORLAR

– Bakıyoruz hesap vermesi gerekenler kendi partisinin güle eğlene kongresini yaptıkları salondan telefonla arıyorlar. Utanmak, sıkılmak yok. Kongre ortamı eğlenceli, lebaleb dolu corona virüse rağmen. Oradan herkesin duyacağı şekilde şehit annesine telefon ediliyor mikrofonlarla ve hoparlörle bağlanılmaya çalışılıyor.

– Düğün evinden cenaze evine telefon açıp adeta şov yapmaktan çekinmiyorlar. Bunların artık bu toplumun gerçeklerinden, bu ülkenin vatandaşlarının hissiyatından ne kadar kopmuş olduklarının belki de en önemli göstergelerinden bir tanesini daha yeni yaşadık. Bu ülkenin kıymetli gençlerinin birilerinin siyasi rantı için feda edilmesini reddediyoruz.”

FATURAYI BAŞKASINA KESEMEZSİNİZ

– Ben buradan Cumhurbaşkanı’na sormak istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki bu operasyon başarılı olsaydı, müjde haberiyle Cumhurbaşkanı kameraların karşısına geçecekti. Sanki vatandaşlarımız BEŞ seneden fazla bir süredir terör örgütü tarafından alıkonulmamış gibi bunu başarı olacak sunacaktı. “Ben başardım, ben yaptım” diyecekti. Ama öyle olmadı yapılan hatalar neticesinde 16 vatandaşımızı kaybettik ve bu başarısızlıktan dolayı sorumluluğu üstlenen kimse yok ortada. Sayın Erdoğan aldığınız kararların faturasını başkasına kesemezsiniz. Nerede bir hata yaptım diye düşünün.

SİYASETE AYAR VERMEYE ÇALIŞACAĞINIZA…

– Gençlerimizin ailelerine sağ salim kavuşması için üstüme düşeni yaptım” diyebiliyorsunuz. Sorumluluğu üstlenip hesap vereceğiniz yerde kalkıp bir de muhalefetten hesap soruyorsunuz. Siz siyasete ayar vermeye çalışacağınıza önce şu sorulara cevap verin. Terör örgütünün elinde başka vatandaşlarımız var mı? Varsa, kurtarılmaları için ne yapacaksınız?

– Bu vatandaşlarımızın önümüzdeki ramazanı, bayramı aileleriyle, arkadaşlarıyla beraber geçirmeleri için sevdikleriyle kucaklaşmaları için terör örgütünün elinden kurtulmaları için ne yapacaksınız? Eğer terör örgütünün elinde hâlâ kaçırılmış ve zorla tutulan vatandaşımız yoksa o zaman buyurun deyin ki başka bir vatandaşımız yok. Eğer yoksa çıkın bunu açıklayın eğer varsa biraz önce sorduğum sorulara cevap verin.

İlginizi ÇekebilirErdoğan'dan 'Gara' açıklaması: Meclis'te işin gerçeğini anlatacağızErdoğan’dan ‘Gara’ açıklaması: Meclis’te işin gerçeğini anlatacağız

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.