DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bankadan Satılık Daire Almak

Bankadan Satılık Daire Almak

ABONE OL
Ocak 28, 2022 12:08
Bankadan Satılık Daire Almak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Bankadan satılık ev almak günümüzde oldukça tercih edilen ve kimine göre daha mantıklı bir seçenektir. Kısıtlı bütçe ile doğru tercih yapıp ev almak isteyen alıcılar bu hakkını emlak şirketleri veya sahibinden ev almak yerine bankadan satılık daire almaya kullanabilir. Bazı ahlaki inanışlara göre ters olan bankadan satılık ev alma fikri kişiden kişiye göre değişebilir. Ekonomik olarak diğer yöntemlere göre daha bütçe dostu bir satın alma işlemi olduğu söylenebilir. Bankadan satılık daire almak diğer yöntemlere göre daha kurtarıcı daha ucuz ve daha az prosedürlü bir alım işlemidir. Fakat icradan satılık daire almak ile bankadan satılık daire almak birbirinden ayrı şeylerdir. İcradan satılık dairelerde genelde işin içine miras ve veraset gibi hukuki pürüzlere sebebiyeti olabilir.

 

 

 

Bankadan Ev Almak Güvenli Midir?

Bankadan satılık ev alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Belge işlemlere ve satış prosedürleri diğer alım satım şekillerine kıyasla daha az zahmetli olsa da gözden kaçan noktalar ve dosya ayrıntıları sonradan mağduriyet yaratabilir. Bu yüzden bankadan satılık ev alırken dosya sürecinin dikkatli bir şekilde inceleyip herhangi bir hata durumunda önceden düzeltmek gerekebilir. İhale sürecine hâkim olup satın alım işlemi tamamlandığında gayet mantıklı bir ticaret gerçekleşir.

 

 

 

Bankadan Ev Alma Yöntemleri

Öncelikle bankadan satılık daire almak isteyen bir alıcının ilk yapacağı işlem ihaleleri takip ederek kendine uygun evi kollaması gerekir. Eski süreçler gibi yüzyüze ihale sistemi yerine artık online işleyen bu süreç devlete ait internet sitelerinde gerçekleşir. Devlete ait verileri kendi sitelerinde yayınlayan özel şirketler de vardır. UYAP’ın internet sitesine itimat etmek daha güvenilir bir yöntemdir. Özel internet siteleri yalnızca evlerin duyurusunu daha hızlı yapar. EKAP adlı internet sitesinden de yine ihale takibi yapılmaktadır. Ekspertiz sonucu evin değerinin yüzde yirmilik kısmını teminat olarak ödemek zorunda olan alıcı, ihaleyi kazandığı takdirde kalan yüzde seksenlik kısmı da ödeyerek evin satım alım sürecini başlatır. 10 gün içinde ödeme işlemini tamamlayıp evi bankadan almak gerekir. Böylece değerinin neredeyse yarısı kadar karlı bir şekilde bankadan satılık daire alma işlemi sonuçlanır.

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.