DOLAR 32,3482 0.27%
EURO 35,1625 0.04%
ALTIN 2.306,531,29
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burun Estetiği Sonrası

Burun Estetiği Sonrası

ABONE OL
Eylül 30, 2021 17:51
Burun Estetiği Sonrası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar Neler?

Burun estetiği sonrası, bazı komplikasyonlar ortaya çıkabilir ve bu canınızı sıkabilir. Canınız sıkılsın istemiyorsanız bazı şeylere dikkat etmeleisiniz.

Oluşan komplikasyonların başında mikrop kapma geliyor. Burun estetiği sonrası yapmanız gereken ilk ve en önemli şey burnunuza dokunurken elinizin temiz olup olmamamasıdır. Eller mikrop bulaştırma konusunda zirvede yer aldığı için burun estetiği sonrası ellerimizi dezenfekte ederek gerekli önlemleri almalısınız. Burun mikrop kaptığı zaman burun şeklinde bozukluğa kadar varan kötü sonuçlar meydana getirebilir. Bu yüzden dikkat etmekete fayda var.

 Burun estetiği sonrası burun çok hassas olacağı için yüzünüzü yıkamak kabus gibi olabilir. Bu gibi sorunlar yaşamamak için, yüz yıkamak yerine ıslak mendil gibi alternatifler tavsiye edilmekte. Islak mendil ile rahat edemem diyenler için ılık bir su iyi olabilir. Buruna çok hafif şekilde dokunarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Burun esteteiği sonrası ödem olacağı için burunda şişkil hatta yüzde komple şişme meydana gelebilir. Bu sizi rahatsız eden bir görüntü olabilir ancak sabırlı olmalısınız. Ödemler en fazla 1 hafta sürecektir. Ödeme ve morluklar anestezi sonrası mydana gelmekte. Bu konuda doktor size buz tamponu verecektir. Verilen buz tamponunu her zaman belli saatlerde yüzünüze uygulamanız gerekiyor. Bu şekilde ağrı azalacağı gibi morluklar da kısa sürede geçecektir.

 Burun Estetiği Sonrası Yapılmaması Gerekenler

*Estetik sonrası burun sümkürmesi yaypılmaması gerekir. Bu ağrıların şiddetlenmesine neden olacağı gibi dikişin açılmasına da neden olabilir. Bu yüzden sümkürmemek gerekir.

*Maske kullanımında cerrahi maskeler dışında başka maske kullanılmamalı. Malum pandemiyle yaşamaya devam ediyoruz. Bu yüzden maske oldukça önemli. Ancak burnun baskıya maruz kalmaması için cerrahi maskeler tercih edilmeli.

*Doktor tarafından verilen ağrı kesici ilaçlar ve burun temizleme suyu istenilen ölçüde ve ölçüde kullanılmalı. Talimatlara uymadığınız takdirde ağrınız olacak ve hayatınız çekilmez bir hal alacaktır. İlaçları aksatmadan kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.