DOLAR 32,5995 0.35%
EURO 34,8147 0.16%
ALTIN 2.507,550,94
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Murat Bakan: Süleyman Soylu kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır
  • İlk Haberler
  • Siyaset
  • CHP’li Murat Bakan: Süleyman Soylu kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır

CHP’li Murat Bakan: Süleyman Soylu kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır

ABONE OL
Haziran 25, 2021 14:15
CHP’li Murat Bakan: Süleyman Soylu kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 2017’deki referandum döneminde Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks uçakla seyahat ettiği iddia edildi. İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı faturada, kiralama için 165 bin TL bedel ödendiği ve faturanın Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesildiği görüldü. CHP’li Murat Bakan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Süleyman Soylu’nun kendi beyanı ile usulsüzlük ifşa edilmiştir. Süleyman Soylu siyasi çalışmaları için kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır” dedi.

CHP'li Murat Bakan: Süleyman Soylu kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Süleyman Soylu siyasi çalışmaları için kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 2017’deki referandum döneminde Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks uçakla seyahat ettiği iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, uçak kiralamasının Söğüt Havacılık A.Ş.’den yapıldığını ancak elinde ‘uçak kalmayan’ şirketin Sezgin Baran Korkmaz’a ait olan Borajet’ten kiralama yaptığını kaydetti. İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı faturada, kiralama için 165 bin TL bedel ödendiği ve faturanın Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesildiği görüldü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri bakanı Soylu #SBK ‘a ait söğüt havacılıktan kiralama yoluyla temin edilen uçağın kendisine ait sigorta şirketine fatura edildiğini beyan etmiş ve faturayı yayınlamış. #SoyluyaSoruyorum Hukuken mümkün mü bu peki?” ifadelerini kullandı.

“MATRAHI AZALTARAK VERGİ KAÇIRMIŞ”

Bakan, şöyle devam etti: “Kurumlar vergisi kanunun 11. maddesine göre kiralama yoluyla edinilen uçak, helikopter gibi hava taşıtlarından işletmenin esas faaliyet konusu ile ilgili olmayanların giderleri kanunen kabul edilmeyen giderdir. Soylunun şirketinin faaliyetinin konusu ise sigortacılık.. Kaldı ki uçak siyasi çalışmaları için kullanılmış! Bu durumda Süleyman Soylu kiraladığı uçağın gidelerini usulsüz şekilde sigorta şirketine kaydettirmiş. Matrahı azaltarak vergi kaçırmış. Kendi beyanıyla itiraf etmiş. ‘Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler'”

“Buradaki en önemli nokta konunun “bir iddia” olmamasıdır” diyen CHP’li Bakan, şunları ifade etti:

“Süleyman Soylu’nun kendi beyanı ile usulsüzlük ifşa edilmiştir. Süleyman Soylu siyasi çalışmaları için kiraladığı uçağın maliyetini şirketine ödeterek vergi kaçırmıştır. Devletin menfaatini korumakla yükümlü İçişleri Bakanı devletin hazinesini zarara uğratmıştır. Bu tartışmasız olarak istifa nedenidir. Süleyman Soylu 1 dakika bile İçişleri Bakanı sıfatını taşımamalı, ülkenin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturmamalıdır.”

İçişleri bakanı Soylu #SBK ‘a ait söğüt havacılıktan kiralama yoluyla temin edilen uçağın kendisine ait sigorta şirketine fatura edildiğini beyan etmiş ve faturayı yayınlamış. #SoyluyaSoruyorum Hukuken mümkün mü bu peki?

— Murat BAKAN (@CHPMuratBakan) June 25, 2021

Kaldı ki uçak siyasi çalışmaları için kullanılmış! Bu durumda Süleyman Soylu kiraladığı uçağın gidelerini usulsüz şekilde sigorta şirketine kaydettirmiş. Matrahı azaltarak vergi kaçırmış. Kendi beyanıyla itiraf etmiş.
‘Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler’

— Murat BAKAN (@CHPMuratBakan) June 25, 2021

Devletin menfaatini korumakla yükümlü İçişleri Bakanı devletin hazinesini zarara uğratmıştır. Bu tartışmasız olarak istifa nedenidir. Süleyman Soylu 1 dakika bile İçişleri Bakanı sıfatını taşımamalı, ülkenin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturmamalıdır.

— Murat BAKAN (@CHPMuratBakan) June 25, 2021

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.