DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Clubhouse’un kullandığı servisler ve hizmetler

Clubhouse’un kullandığı servisler ve hizmetler

ABONE OL
Şubat 15, 2021 11:24
Clubhouse’un kullandığı servisler ve hizmetler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda Clubhouse uygulamasında çok önemli bir açık olduğunu duyuran Batuhan Katırcı paylaşımıyla her hangi bir odada konuşmacı olmasanız bile gizli bir şekilde sohbete dahil olabileceğinizi aktarmıştı. Bununla birlikte Clubhouse’nin kullandığı servislerde kendini belli etmişti. Clubhouse’nin kullandığı en dikkat çekici hizmet ise aslında uygulamanın kullanım amacı olan ses akış servisi olan Agaro oldu. Genelde bir çok popüler servis kendi altyapısını kullanırken Clubhouse, hızlı bir şekilde pazara girip, teknik detaylarda boğulmamak için olsa gerek ses akış hizmetini üçüncü parti yazılım ve hizmete emanet etmiş. 

Agora, Çin merkezli bir video ve ses akış hizmeti sunan bir şirket. Bu şirkete ait diğer dikkat çekeci bir ayrıntı da geçen ay 37 dolarda bulunan hisse fiyatının bugün 106 dolara ulaşması. Belki de Clubhouse ile işbirliğinde olma bilgisi bu etkiyi yapmış olabilir. Agora servislerinden birini kullanarak video veya ses tabanlı Clubhouse benzeri bir uygulamayı yapmak yazılımcılar için çok da zor görünmüyor. Clubhouse’nin kullandığı diğer en önemli servis de ağ izlemelerinden görülebileceği üzere Pubnub. Eğer kendi içinde başka bir anlık mesajlaşma servisi kullanmıyorlarsa uygulama içindeki anlık iletişim yine üçüncü parti bir anlık mesajlaşma platformu üzerinden gerçekleşiyor. Pubnub kısaca günümüzde kullandığımız bir çok anlık mesajlaşma uygulamasının altyapısını oluşturan bir platform örneğidir. Gizli veya açık kanallar üzerinden odadaki kullanıcılara mesaj göndermeye ve dağıtmaya yarayan bir servistir. Clubhouse bu servisi odalar içindeki etkileşimde kullanıyor. Odada kimler konuşmacı, kimin mikrofonu açık/kapalı, kim konuşmak istediği için el kaldırıyor bu tip aksiyonların kişiler ve yöneticiler arasındaki haberleşmesini sağlıyor.

Yeni bir aydınlanmanın eşiğinde yaşanabilecek problemler

Peki uygulamanın ana yapısı olan konuşma ve anlık veri iletimlerini üçüncü parti uygulamalarla sağlayan Clubhouse yazılım tarafında ne yapıyor? Clubhouse, bunların ortasında bir orkestra görevi görüyor ve mimari çatıyı çalıştıracak API’nin altyapısını hazırlıyor. Aslında bakarsanız bu kadar büyük beklenti yaratmış ve uygulamanın genel yükünü üçüncü parti servislere atan uygulamalar çok nadirdir. Belki bu girişimciler için yeni bir aydınlanmaya yol açabilir. Böylece girişimciler odaklanmaları gereken ürüne daha fazla odaklanarak, teknik altyapı kısmını üçüncü parti servislere devredebilir. 

Öncelikle kullanılan servisin maliyeti iyi hesaplanmalı. Kullanıcı başına maliyet, yeni kurulan ve nakit sıkıntısı çeken bir girişim için acil yatırım ihtiyacı bulma ihtiyacını doğurabilir. Üstelik Clubhouse gibi henüz gelir planları hayata geçmemiş ve bunun yanında bir yatırım da bulamamış girişimler için büyük soru işaretleri yaratabilir. 

İkinci olarak üçüncü parti servislerin kalitesi ve yeterlilikleri iyi incelenmelidir. Clubhouse şu anda oda başına 5000 kullanıcıyı limitlemek istiyor. Agora tarafında bir odada maksimum 17 ev sahibine izin verildiği belirtiyor. Dinleyeci olarak da 1 milyon kişilik bir limit var. Peki Clubhouse bir odayı neden 5000 dinleyiciyle limitlemek istiyor? Muhtemelen maliyetin katlanma ihtimali ve bunun yanında teknik olarak WebSocket (Pubnub) tarafında uygulamayı sıkıntıya sokma ihtimali. Bu şöyle açıklanabilir odadaki her bir hareket tüm dinleyicilere ve konuşmacılara anlık olarak iletiliyor. 1 hareket 5000 kişiye ulaşıyor. Tahminim uygulamanın çökme ihtimaline karşı alınmış bir önlem.

Üçüncü olarak bel bağladığınız bu şirketlerin hizmetlerinde ulaşabilecek aksamalar, hizmet ve yazılımlardaki güvenlik açıklarının sizin de başınızı ağrıtma olasılığı. Bu konuyu biraz açabiliriz çünkü geçtiğimiz günlerde Stanford Üniversitesi bünyesindeki Stanford İnternet Gözlemevi’nden (SIO) veri gizliliğiyle ilgili yeni bir uyarı geldi.

Uyarıda; tüm konuşma verilerinin Çin hükümeti tarafından erişilebilir olduğu endişesi paylaşıldı. Çin merkezli Agora şirketinin verilerini Çin’deki veri merkezlerinde sakladığını, üstelik veriler şifrelenmiş olmasa bile meta verilerine erişim için Çin hükümetinin veri merkezine girmesine bile gerek olmadığını düşünüyor.

Agora, Clubhouse uygulamasının sunduğu hizmeti sağlayan taraf olduğu için gelen giden tüm trafiğin merkezinde yer aldığı için, isterse odalardaki tüm konuşmaları kaydedebilir, çoğaltabilir ve konuşmaları metne çevirip saklayabilir. Clubhouse ise yaptığı açıklamayla veri güvenliği konusunda firmalarla görüşme halinde olduklarını aktardı. Bunun yapında iş ilanları bölümünde de güvenlik konusunda analistler aradıklarını da eklemiş olalım.

Göründüğü gibi üçüncü parti servis ve hizmetleri kullanmanın artıları olduğu gibi bir çok da eksileri mevcut. Girişimler eğer bu yolu tercih etmek istiyorlarsa birincisi maliyet analizlerini, ikincisi ise bu sistemlere alternatif yapılar oluşturmanın kendilerine maliyetleri ve artılarını iyice ölçüp, biçmeleri gerekiyor.

Clubhouse az kodla dünyada ses getirebilecek bir uygulama inşaa etmenin en güzel örneklerinden. Belki bu da girişimcilik dünyasında yeni bir yolun başlangıcıdır. 

Fotoğraf Kaynağı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.