DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,0877 -0.28%
ALTIN 2.239,83-0,15
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu: (1)
  • İlk Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu: (1)

ABONE OL
Şubat 22, 2021 13:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu: (1)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Cudi’de varız, biz Gabar’da varız, biz Tendürek’te varız, biz Bestler Dereler’de varız. Nerede, hangi inde terörist varsa, o inde biz de varız.” dedi.

Erdoğan, partisinin Gürsel Aksel Stadı’nda düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Hakkari ve Nevşehir il kongrelerine de canlı bağlantının yapıldığı kongrede konuşan Erdoğan, İzmir’in, bir dirilişin ve 2023’ün müjdesini verdiğini belirtti.

Erdoğan, bugünkü kongrelerini, Anadolu’nun en batısındaki İzmir’den, ortasındaki Nevşehir’e ve en doğusundaki Hakkari’ye uzanan bir hatta, Türkiye’nin tüm güzelliklerini birlikte kucaklayarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

“İzmir de bizimdir, Nevşehir de bizimdir, Hakkari de bizimdir” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bu büyük zenginliğini hazmedemeyenler, milletimizi parçalamak, ülkemizi bölmek için Haçlı Seferleri’nden Sevr’e kadar her dönemde bizimle uğraşmışlardır. Aynı kirli zihniyet bugün de birliğimize, beraberliğimize, kardeşlerimize saldırmayı sürdürüyor. Bu saldırı kimi zaman geçtiğimiz yüzyılın ilk çeyreğinde olduğu gibi ordularıyla doğrudan topraklarımızı işgal girişimi olarak tezahür etmiştir. İstiklal Marşı’mızda ne diyor? ‘Garb’ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma, Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.’ İzmir’in işgali ile başlayan Anadolu’da bizi esir almak, hatta mümkün olursa topyekun tasfiye etme hevesi, yine İzmir Körfezi’nin sularında hüsranla nihayet bulmuştur. İstiklal Harbi’mizle Sevr’i paçavraya çeviren milletimiz, yeni devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, Anadolu’daki 1000 yıllık varlığını perçinlemiştir.

“Terör, araçların en acımasızı, en kanlısı, en zalimidir”

Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini görenlerin, sinsi yöntemlerle yeni araçlar devreye soktuğuna dikkati çeken Erdoğan, “Terör, işte bu araçların en acımasızı, en kanlısı, en zalimidir. Hakkari, terörün acısını en çok çeken illerimizden biridir. İzmir’de, ülkemizin pek çok vilayetinde olduğu gibi terör saldırıları sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden göç edip gelen çok sayıda vatandaşlarımız yaşıyor.” diye konuştu.

Erdoğan, bugün göçle ilgili uluslararası bir konferansı İzmir’de yapacaklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PKK terör örgütünün ahlaksız ve vicdansız yüzünü en iyi onlar bilir. Dünyanın hiçbir yerinde terörü, terör örgütlerini savunan, onların siyasi uzantılarını destekleyen aydınlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler göremezsiniz. Ancak ülkemizde maalesef böyle kirli bir zihniyet hep olagelmiştir, bugün de vardır. Terör örgütü yaklaşık 40 yıldır anne karnındaki çocuktan kundaktaki bebeğe, okula giden öğrenciden evladının üzerine kapanan annelere, ninelere, aksakallı ihtiyarlara kadar herkesi katlediyor. Şimdi buradan sesleniyorum, ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Diyarbakır’daki o terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Orada neler oluyor, haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin, her masumun katlinde vebali bulunuyor. Senin de vebalin var.”

“Oraları onlara mezar ettik”

Terör örgütlerinin ve Türkiye üzerinde hesabı olan karanlık güçlerin değirmenine su taşıyanlarla değil, kendi devletinin arkasında dağ gibi duranlarla yol yürüdüklerini vurgulayan Erdoğan, “Biz Cudi’de varız, biz Gabar’da varız, biz Tendürek’te varız, biz Bestler Dereler’de varız. Nerede, hangi inde terörist varsa, o inde biz de varız. Oraları onlara mezar ettik. ve onbinlerle anılan teröristler şimdi yüzlerle anılıyor. Nereden nereye…” ifadesini kullandı.

“Buradan milletime sesleniyorum, sizleri, bu kutlu saflarda görmek istiyoruz.” diyen Erdoğan, gençlerin “AK gençlik seninle gurur duyuyor” sloganları üzerine, “Biz de sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerle iftihar ediyoruz. Sizler elinde silahla dolaşan bir gençlik değil, bilgisayarıyla dolaşan bir gençliksiniz. Sizler, kitapların arasında geleceği hazırlayan bir gençliksiniz. Aynı şekilde hanım kardeşlerimi de böyle görüyorum. Tebrik ediyorum, alkışlıyorum.” karşılığını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Tosun

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.