DOLAR 32,5550 0.04%
EURO 34,9658 0.28%
ALTIN 2.422,480,00
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dağlık Karabağ: Azerbaycan ordusu tarihi Şuşa kentine giriyor

Dağlık Karabağ: Azerbaycan ordusu tarihi Şuşa kentine giriyor

ABONE OL
Kasım 3, 2020 08:24
Dağlık Karabağ: Azerbaycan ordusu tarihi Şuşa kentine giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’den bu yana ateşkesler çiğnendiği Dağlık Karabağ çatışmaları devam ediyor. Uluslararası alanda tanınmayan Dağlık Karabağ Yönetimi’nin lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan güçlerinin tarihi kent Şuşa’ya sadece 5 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu.

Harutyunyan’a göre Azerbaycan güçleri, tarihi kent Şuşa’yo ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor.

Harutyunyan kentin tarihi katedrali dışında kaydettiği video mesajında tüm Ermenilere, şehri savunmaları çağrısı yapıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Ermenice adı Şuşi olan Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, hem Azeriler hem de Ermeniler için tarihi önem taşıyor. Stratejik açıdan önemli bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ yönetiminin en büyük kenti Hankendi’yi (Ermenice adı Stepanakert) Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde.


Ermenice adı Şuşi olan Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, Azeriler ve Ermeniler için tarihi önem taşıyor.

Dağlık Karabağ’da 1994’ten bu yana görülen en yoğun çatışmalar sırasında üç kez ateşkes ilan edildi ancak iki taraf da kısa süre içinde birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Dağlık Karabağ yönetimine göre, 26 Ekim’deki çatışmalarda 47 askerin daha öldüğünü ve çatışmaların başladığı 27 Eylül’den bu yana ölü sayısı bin 166’ya çıktı.

Azerbaycan ordusu kayıplarını açıklamazken, Ermenistan yönetimi ise çatışmalarda ağır kayıplar verildiğini kabul ederek, gönüllülere cephede savaşmaları çağrısı yapıyor.

Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan’ın parçası olarak tanınıyor.

Ancak Azerbaycan’ın topraklarının yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler, 1990’ların başından bu yana Ermenistan’ın işgali altında bulunuyor.

Bölgede 1991’de ilan edilen “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti” ise dünyada Ermenistan dahil hiçbir ülke tarafından tanınmıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.