DOLAR 32,5370 -0.05%
EURO 34,9481 0.12%
ALTIN 2.427,99-0,08
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Davutoğlu’ndan Perinçek göndermesi

Davutoğlu’ndan Perinçek göndermesi

ABONE OL
Kasım 1, 2020 19:04
Davutoğlu’ndan Perinçek göndermesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adını anmadan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i eleştirdi. Perinçek’in ‘Ülke yönetiminde etkiliyiz’ imasındaki sözlerine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi’ni, dün Ankara Altınpark’taki ANFA Fuar Alanı’nda gerçekleştirdi.

Kurucu Genel Başkan ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun tek aday olarak girdiği kongreye delegelerin ve gazetecilerin yanı sıra çok sayıda misafir katıldı. Salgın koşulları altında düzenlenen kongrede fiziki mesafe ve maske kuralına uyulması için sürekli çağrıda bulunmasına karşın bazı katılımcıların bu kurallara uymadığı ve kapalı alan sigara içtiği de görüldü.

“Gelecek senin, gelecek Türkiye’nin” sloganıyla toplanan kongrede konuşan Davutoğlu, İzmir depreminde hayatına kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında iktidara eleştiriler getirdi. Sözleri sık sık atılan sloganlarla kesilen Davutoğlu, konuşmasında çoğunlukla gençlere seslendi. İktidarın halktan koptuğunu ve korktuğunu iddia eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Onlar sizin alın terinizi çarçur etmekten korkmadılar, hukuk devletini yok etmekten korkmadılar, Türk lirasını ayağa düşürmekten, paramızı pul etmekten korkmadılar, ifade hürriyetini, insan haklarını, milletimizin farklılıklarına saldırmaktan korkmadılar, onların tüm baskılarına, tehditlerine, kolluk güçlerine, şantajlarına rağmen biz de onların oluşturduğu bu korku ikliminden korkmuyoruz” diye konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’na da seslenen Davutoğlu, “Eğer sizler gençlere ve sıradan halka nasihat ettiğiniz kadar güç yozlaşması ve onun doğurduğu yanlışlıklar karşısında iktidar sahiplerine de sesinizi yükseltebilseydiniz bugün manevi değerlerimize daha çok saygı gösterilirdi” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu iktidara ve sisteme yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:  Cumhurbaşkanlığı gibi birleştirici olması gereken bir kavramı referandumda toplumun takriben yarısının karşı çıktığı bir hükümet sistemi ile özdeşleştirmek ve partili cumhurbaşkanlığı ile bu makamı ayrıştırıcı ve dışlayıcı bir siyasetin aracı haline dönüştürmek Cumhuriyet bilincine uygun mudur?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile demokrasinin özünü teşkil eden kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ederek yürütmeyi, yasamayı ve yargıyı tek bir otoritenin elinde toplamak, benzerleri bugün çevremizdeki birçok ülkede görülen demokrasisiz bir Cumhuriyet anlayışı değil midir?

PERİNÇEK’E ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

Davutoğlu, adını anmadan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i eleştirdi. Davutoğlu şöyle konuştu:

Demokrasisiz Cumhuriyetin en çarpıcı ve yıkıcı örnekliğini teşkil eden Maocu zihniyeti hala savunmaya devam eden 28 Şubat artığı marjinal bir parti liderinin ülkeyi biz yönetiyoruz demesi içinize siniyor mu?

PERİNÇEK NE DEMİŞTİ?

70’li yıllarda Türkiye’de Mao’cu çizginin önde gelen isimlerinden olan Perinçek 2019 yılındaki bir açıklamasında, “Kısmen iktidarın yönlendiricisiyiz, ortağıyız. Bütün Amerikan basını böyle yazıyor, Alman basını böyle yazıyor” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.