DOLAR 32,5724 0.09%
EURO 34,9980 0.45%
ALTIN 2.429,910,29
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Define Ararken Gizli Pamukkale’yi Buldular

Define Ararken Gizli Pamukkale’yi Buldular

ABONE OL
Şubat 15, 2021 10:13
Define Ararken Gizli Pamukkale’yi Buldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Definecilerin tesadüfen yaklaşık 30 metre derinlikte rastladığı, odacıklar halindeki, beyaz traverten oluşumları ve sarkıtlarıyla dikkat çeken Kızılhisar Mağarası, hemen  korumaya alındı.

Serinhisar ilçesinin kırsal Kızılhisar Mahallesi’nin ‘Sarp Deresi’ adıyla bilinen Gavuralanı Tepesi’ndeki insan figürlerini andıran, kayanın yanında daha önce de kaçak tarihi eser kazısı yapıldığı ortaya çıktı. Definecilerin kazdıkları yerden iple inildiğinde ise yaklaşık 30 metre altında yer alan  Kızılhisar Mağarası’na ulaşıldığı ortaya çıktı. Dağlık alandaki 1 saat mesafelik yürüyüş sonrası ulaşılan mağaradaki cephelerde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ‘Beyaz Cennet’ Pamukkale’deki gibi travertenler ile sarkıt ve dikitlerin bulunduğu bilgisi geldi. Mağara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca tabiat varlığı olarak ilan edilerek korumaya altına  alındı. Mağara yöre halkında da oldukça  merak uyandırıyor. Mağarayı görmek isteyen macera severler ve tutkunlar için iple içine inerek doğal güzelliği görebiliyor.

Bölgede çobanlık yaptığı öğrenilen Mehmet Alabaş, mağaranın koruma altına alınmasından dolayı sevinçlerini dile getirdi, ve:  “Define avcıları kaya üzerindeki insan başı figürüne bakıp, yanında hazine bulmak amacıyla kaçak kazı yapmışlar. Kazdıkları sırada bu mağarayı bulmuşlar. Eskiden burada böyle bir mağara yoktu. Kaçak kazıyla ortaya çıkmış, ne zaman kazıldığı belli değil. Avcılar gizli cenneti ortaya çıkarmış. Mağaranın içinde hazine bulup, bulmadıklarını da kimse bilmiyor. Dar bir girişi var iple inilebiliyor. İçinde travertenler ve sarkıtlar var. Daha derin olan yerler var ancak girilemiyor. Mağaranın koruma altına alınmasına sevindik. Turizme kazandırılırsa bölge için iyi olur” diye ifade etti

İLİşKİLİ HABERLER Pamukkale’deki Lavanta Bahçeleri Turizmin Yeni Gözdesi Olacak

Pamukkale’deki Lavanta Bahçeleri Turizmin Yeni Gözdesi Olacak

Pamukkale Gezisi

Pamukkale Gezisi

Defineciler Mahvetti, Son Hali İçler Acısı

Defineciler Mahvetti, Son Hali İçler Acısı

Tarihi Kilise Defineciler Yüzünden Talan Oldu

Tarihi Kilise Defineciler Yüzünden Talan Oldu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.