DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,250,93
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deniz Sağdıç Ankara Külliyesinde Davete Katıldı

Deniz Sağdıç Ankara Külliyesinde Davete Katıldı

ABONE OL
Temmuz 1, 2021 05:40
Deniz Sağdıç Ankara Külliyesinde Davete Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen, Türkiye’nin yöresel dokumalarını ilk kez bir araya getiren “Türkiye Dokuma Atlası” projesi kapsamında hazırlanan “Dokuma Atlası Sergisi”ne Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, Anadolu’nun yedi bin yıl önce başlamış dokuma yolculuğuna yeni kilometreler eklemek için bir araya geldiklerini belirterek “Bu proje, dokuma sanatımızın, belleklerdeki yerini kaybetmeden yoluna devam edeceğinin müjdecisidir.” diye konuştu.

Dokumanın insan hayatının yoldaşı olduğunu, hayatın tüm dönüm noktalarının dokumalarla anlam kazandığını vurgulayarak “Dokuma, sadece ipliklerden ve desenlerden oluşmaz. Yaşamla iç içe geçmiş, hayatın her mahfiline mührünü vurmuş serencamımızdır.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılarında bulunduğu ünlü modacı ve ressamların da bulunduğu sergi büyük ses getirdi.

Ressam ‘’Deniz Sağdıç’’ Emine Erdoğan’la görüşmelerini sağladı. Keyifli anlar yaşandı,yeni projelere hazırlanan ünlü ressam serginin amacına yönelik tasarlamış olduğu ceketle dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.