DOLAR 32,5742 0.1%
EURO 35,0349 0.56%
ALTIN 2.435,080,50
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DNA raporu Aleyna Çakır davasının seyrini değiştirecek mi? Ailenin avukatı yeni süreci anlattı
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • DNA raporu Aleyna Çakır davasının seyrini değiştirecek mi? Ailenin avukatı yeni süreci anlattı

DNA raporu Aleyna Çakır davasının seyrini değiştirecek mi? Ailenin avukatı yeni süreci anlattı

ABONE OL
Şubat 4, 2021 15:30
DNA raporu Aleyna Çakır davasının seyrini değiştirecek mi? Ailenin avukatı yeni süreci anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın cansız bedeninde tespit edilen doku ve sperm örneğinin, ölümüyle ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi. Konuyla ilgili konuşan ailenin avukatı Umur Yıldırım, davanın seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BU RAPOR ÇOK DEĞERLİ”

Avukat Yıldırım, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda Aleyna Çakır’ın tırnaklarında doku ve sperm bulunduğunu, sonrasında İstanbul Adli Tıp Kurumu bu iki örneğin aynı erkeğe ait olduğunun tespit ettiğini hatırlatarak, “En son Ankara Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nden gelen bu raporda, Ümitcan Uygun’dan alınan örnekler karşılaştırıldı. Aleyna’dan çıkan sperm ve tırnak dokularının Ümitcan Uygun’a ait olduğu tespit edildi. Savcılık bu zamana kadar geç de olsa bütün delilleri topladı. Bundan sonra yapılması gereken iddianamenin hazırlanması, tabii iddianameyi hazırlarken alınan raporlar çok değerli. Artık Ümitcan Uygun’un verdiği ifadelerin gerçeklikle bağdaşmadığını gördük” dedi.

“SAVCILIĞIN ÜMİTCAN UYGUN HAKKINDA DAVA AÇMASINI BEKLİYORUZ”

Ümitcan Uygun’un ifadelerinde olay günü Aleyna ile neredeyse hiç görüşmediğini, kendisinin eve dahi girmediğini, cinsel birliktelik yaşamadığını ileri sürdüğünü hatırlatan Yıldırım, “Ama alınan raporlarla olayın Ümitcan Uygun’un anlattığı gibi olmadığı, aksine artık bir ‘cinsel saldırı’ ya da ‘kasten öldürme’ ya da bir ‘boğuşma’ gibi izlerin olduğu ortaya çıktı. Savcılığın artık ‘cinsel saldırı’, ‘kasten öldürme’ gibi dosya kapsamındaki ilgili suçlardan iddianame düzenlemesini bekliyoruz. Şu anda soruşturma aşamasındayız; ama Ümitcan Uygun’un tutuklu dahi olsa az önce saydığım suçlardan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmesi gerekir. Nitekim ayrı bir suçtan tutuklu olması bu suçlardan tutuklanmayacağı anlamına gelmez. Savcılığın tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmesini bekliyoruz. Aleyna Çakır’ın tırnağından çıkan DNA ve çıkan sperm Ümitcan Uygun’a ait. Savcılığın Ümitcan Uygun hakkında dava açmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.