DOLAR 32,5603 0.03%
EURO 34,8505 -0.07%
ALTIN 2.431,730,08
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSÖ ekibinden New York Times’a tepki

DSÖ ekibinden New York Times’a tepki

ABONE OL
Şubat 15, 2021 10:00
DSÖ ekibinden New York Times’a tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSÖ’nün Wuhan’a gönderdiği uzmanlar, New York Times gazetesinin ekibin Çin’deki çalışmalarına ilişkin olarak yaptığı haberi yalanladı.

Ankara(Anayurt)

DSÖ’nün Wuhan’a gönderdiği uzmanlar, New York Times gazetesinin ekibin Çin’deki çalışmalarına ilişkin olarak yaptığı haberi yalanladı. New York Times 12 Şubat’ta, Wuhan’a giden DSÖ uzmanlarının ifadelerine dayanılarak hazırlandığını iddia ettiği bir yazı yayımlamıştı. Yazıda “Çin’in dünyanın kovid-19’un kaynağını daha iyi anlamasını sağlayabilecek orijinal verileri paylaşmayı reddettiği” kaydedilmişti. DSÖ’nün Wuhan’a gönderdiği ekibin iki üyesinden, söz konusu haberde yer alan ifadelere yalanlama geldi.

DSÖ’nün Çin’de incelemelerde bulunan ekibinin üyelerinden zoolog Peter Daszak önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerde görüşlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirterek, “DSÖ görevinde edindiğim tecrübe bu değildi. Hayvan ve çevre çalışma grubunun lideri olarak, Çinli mevkidaşlarımdan güven ve açıklık gördüm. Yeni önemli verilere ulaştık. Virüsün muhtemel bulaşma yollarıyla ilgili bilgilerimizi arttırdık” açıklamasını yaptı.

DSÖ’nün Çin’e gönderdiği uzman ekibinin diğer üyelerinden Kamu Sağlığı Uzmanı Thea K Fischer da Twitter’da yaptığı açıklamada, “Epidemiyoloji grubunda benim de deneyimlediğim bu değildi. Çinli ve uluslararası epidemiyoloji grubu arasında iyi bir ilişki kuruldu! Sıcak tartışmalar olması odadaki derin etkileşim düzeyini yansıtır. Haberde sözlerimizin kasıtlı olarak çarpıtılması, bu önemli bilimsel çalışmaların üzerinde gölge oluşturdu” ifadelerini kullandı.
 
Peter Daszak da Fischer’in açıklamasına yaptığı yorumda, “Çin’deki bir aylık yorucu çalışmalarımızın temel bulgularını gazetecilere açıklamak için zaman harcamak ve meslektaşlarımızın ifadelerinin çalışma başlamadan önce yazılan hikayeye uymak için seçerek çarpıtıldığını görmek çok üzücü” dedi ve New York Times’a yönelik olarak “Kendinizden utanın!” sözlerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.