DOLAR 32,3617 0.13%
EURO 34,9782 -0.31%
ALTIN 2.324,190,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekipler, yılbaşına ‘fidan nöbetinde’ girecek! Çam ağaçlarının kesilmemesi için görev başındalar
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Ekipler, yılbaşına ‘fidan nöbetinde’ girecek! Çam ağaçlarının kesilmemesi için görev başındalar

Ekipler, yılbaşına ‘fidan nöbetinde’ girecek! Çam ağaçlarının kesilmemesi için görev başındalar

ABONE OL
Ocak 3, 2021 14:31
Ekipler, yılbaşına ‘fidan nöbetinde’ girecek! Çam ağaçlarının kesilmemesi için görev başındalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Honaz Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, çam fidanlarının 1 gecelik yılbaşı eğlencelerine kurban gitmemesi için günler öncesinden seferberlik başlattı. Orman muhafaza memurları, sorumluluk alanlarındaki bölgelerde önlemleri arttırarak yaklaşık 1 ay önce başlattıkları çam ağacı nöbetini sürdürüyor.

GENÇ FİDANLARA AYRICA DİKKAT EDİYORLAR

Bazı kişiler tarafından yeni yılda süslemek amacı ile çam ağaçlarının izinsiz, kaçak olarak kesilmesini engellemek için, muhafaza memurları ormanlık alanlarda deyim yerindeyse adeta kuş uçurtmuyor. Orman sahasında gün boyu devriye gezen memurlar, bir olumsuzluğun yaşanmasına engel oluyor. Memurlar özellikle kaçak kesimde en çok tercih edilen genç fidanları gözetiyor. Orman muhafaza memurlarının korudukları alanlar drone ile havadan görüntülendi.

“24 SAAT BOYUNCA KORUMADAYIZ”

Çam nöbeti ile ilgiliaçıklamalarda bulunan Honaz Orman İşletme Şefi Onur Tuncay, “Yılbaşının yaklaşması sebebiyle normalde rutin olan koruma faaliyetlerimizi bir derece daha arttırmış bulunmaktayız. Herhangi bir kaçak çam ağacı kesimine karşı ormanlarda denetimlerimizi sıkılaştırdık. Kurumumuz 24 saat esasıyla koruma denetimlerini sürdürmektedir. Bu konuda yapılması gereken ne varsa üzerimize düşen her şeyi yapmaktayız” dedi.

“EN ÖNEMLİ MİRASIMIZ”

Kaçak ağaç kesimlerinin ciddi yaptırımları olduğunu belirten Tuncay, “Eğer istiyorlarsa bizden fidan talebinde bulunabilirler, gerekli kolaylığı sağlarız. Her sene fidan dağıtımlarımız oluyor. Onun haricinde kesmelerini asla önermiyor ve tavsiye etmiyoruz. Karşılığında yasal yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Kimsenin bu duruma düşmesini istemiyoruz. Ormanlar bizim ciğerimiz. Geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız. Ormanlarımızı hep beraber korumalı ve bu bilinci oluşturmalıyız. Ağaç kesmeyelim, ağaç dikelim diyorum” diye konuştu.

Ekipler, yılbaşına 'fidan nöbetinde' girecek! Çam ağaçlarının kesilmemesi için görev başındalar



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.