DOLAR 32,3269 0.23%
EURO 35,1760 0.12%
ALTIN 2.293,830,73
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu’ndan bağış paraları tepkisi: Kul hakkı yiyorlar, hesap veremeyecekler
  • İlk Haberler
  • Siyaset
  • Ekrem İmamoğlu’ndan bağış paraları tepkisi: Kul hakkı yiyorlar, hesap veremeyecekler

Ekrem İmamoğlu’ndan bağış paraları tepkisi: Kul hakkı yiyorlar, hesap veremeyecekler

ABONE OL
Eylül 13, 2021 12:29
Ekrem İmamoğlu’ndan bağış paraları tepkisi: Kul hakkı yiyorlar, hesap veremeyecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekrem İmamoğlu “Kul hakkı yiyorlar şu anda. Niye? İki türlü yiyorlar. Bağış yapmak isteyen vatandaşların vicdani hamleleri önünde suçlular.” dedi.

Pandemi döneminde ihtiyaç sahipleri için bağışlar ile toplanan yaklaşık 5 milyon liranın bir yıldır banka hesabında bloke edilmiş durumda beklediğini belirten Ekrem İmamoğlu “Kul hakkı yiyorlar şu anda. Niye? İki türlü yiyorlar. Bağış yapmak isteyen vatandaşların vicdani hamleleri önünde suçlular. İhtiyacı olan vatandaşların yarasına merhem olacak o paraların onlara ulaşmaması açısında da suçlular” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ilk katılımcı bütçe uygulaması kapsamında İstanbulluların önerdiği projeleri tanıttı.

İBB’nin Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

İmamoğlu’na AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin pandemi döneminde toplanan ve bloke edilen yardım paralarının iade edildiğini ilişkin açıklaması ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan yolsuzluk dosyalarına ilişkin yargıya başvurması çağrısı soruldu.

39 yolsuzluk dosyasına İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından el konulduğunu hatırlatan İmamoğlu “Suç duyurusunda bulunuyoruz ancak işlem yapılmazsa bir anlamı olmuyor. Çünkü suç duyurusunda bulunduğunuz insanların tamamı devlet memuru. Devlet memuru olunca da ya bakanlığın ya da valiliğin izin süreçlerinin devreye girmesi gerekiyor. Yani şöyle bir daire düşünün; İçişleri Bakanlığı, müfettiş ve valilik, böyle bir kısır döngü. Bizim bu müdahale etmek istediğimiz 39 dosya bu kısır döngünün içerisinde duruyor. Tabiri caizse top çevriliyor. Ya da çevrilmiyor” diye konuştu. İmamoğlu, bu dosyaların incelenmesi için tekrar belediyeye iadesi için adım atılmasını istedi.

Paralar iade edilmedi

Pandemi döneminde ihtiyaç sahipleri için hayırseverlerin bağışları ile toplanan yaklaşık 5 milyon liranın da bir yıldır banka hesabında bloke edilmiş durumda beklediğini belirten İmamoğlu, paraların iade edilmediğini söyledi.

İmamoğlu “5 milyon lira, binlerce insanın o gün acil yarasına merhem olacaktı. Bu engellendi. Kasıtlı bir şekilde, siyasi bir akılla engellendi. Toplanan paralar bloke durumda. Kime iade edildi? Bize bir şey iade edilmedi. Para hesapta duruyor. Yardımı yapanlara mı iade edildi? Öyle bir şey de yok. Kaldı ki  vatandaş bize parasını emanet etti. O  dönem 6 milyon liraya yakın parayı da dağıttık nakit olarak.  O zaman suç duyurusunda bulunsunlar, yargılasınlar bizi, yanlış bir şey yapmışsak” diye tepki gösterdi.

Kul hakkı yiyorlar hesap veremeyecekler

İmamoğlu “5 milyon liranın o hesaplarda durması üzerinden ne bu dünyada ne öbür dünyada ne de hukuk önünde o işe imza atanlar hesap veremeyecekler. Kul hakkı yiyorlar şu anda. Niye? İki türlü yiyorlar. Bağış yapmak isteyen vatandaşların vicdani hamleleri önünde suçlular. İhtiyacı olan vatandaşların yarasına merhem olacak o paraların onlara ulaşmaması açısında da suçlular. Kamu vicdanı bu işin kararını vermiştir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.