DOLAR 32,3326 0.25%
EURO 35,0612 -0.22%
ALTIN 2.281,080,17
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evine ekmek götüremeyenler konuştu: Buyursun geçinsinler

Evine ekmek götüremeyenler konuştu: Buyursun geçinsinler

ABONE OL
Kasım 2, 2020 09:33
Evine ekmek götüremeyenler konuştu: Buyursun geçinsinler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı “Bugün Türkiye’de evine ekmek götüremeyen diye bir şey var mı? OECD ve IMF ölçeklerine göre en iyi konumda olan ülkeyiz” açıklamasına vatandaştan tepki geldi. Kendine Muhabir Youtube kanalına konuşan vatandaşlar “Evinize ekmek götürebiliyor musunuz?” sorusuna “Götüremiyoruz. Buyursunlar kendileri geçinsinler. Kimseyi kandırmasınlar” dedi.

“BANA BAKSINLAR, İNSANIM YAHU”

437 TL maaş aldığını söyleyen başka bir vatandaş “Bu devlet nasıl devlet. Her tarafa gittim. Bana baksınlar, insanım yahu. Evim bile yok. Para bulamazsam gidiyorum parkta yatıyorum. Benim şu anda ekmek yiyecek param yok. Ayağımı gördünüz değil mi. Belim de sakat, gözüm de görmüyor. Allah’a şükrediyorum ama böyle olmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Engelli parasıyla geçindiğini söyleyen başka bir vatandaş, “567 TL maaş alıyorum. 440 TL kira veriyorum. Buyursun geçirsinler, kimseyi kandırmasınlar. Ben AK Parti üyesiyim. Oyumu 20 yıldır ona verdim. Ama artık kıyamet kopsa vermem. Elektriğim, doğalgazım kesildi. Nerede hani aç değil bu vatandaş?” dedi.

“HER TÜRLÜ FİLMİ ÇEVİRİYOR”

Başka bir vatandaş ise “Evine neden ekmek götüremiyor biliyor musun? Sigarası var, içkisi var, gece hayatı var, her türlü filmi çeviriyor. Ben emekli maaşıyla geçiniyorum. Kira da ödüyorum. Ayda 1 milyar da para artırıyorum. Ben 300 trilyon para kaybeden bir insanım. Şimdi bu şartlarda yaşıyorum. Şükürler olsun.” diye konuştu.

“KENDİMİ KÖLE GİBİ HİSSEDİYORUM”

Antalya’da okuyan bir öğrenci de “Ben geçinemiyorum. İşten çıktım şimdi. 12 saat çalıştım. Ev kirası, fatura veriyorum. ve 18 yaşında bir genç olarak eğlenmek istiyorum. Gidip orada burada içeyim demiyorum, arkadaşımla oturup kahve içeyim. Ve o kahvenin parasını hesap etmek istemiyorum. Ben kendimi köle gibi hissediyorum. Ben bu vatan için canımı veririm ama bu devlet için vermem. Rahat değilim bu ülkede. Çok güzel hayallerle büyüdüm ben ama yaşamak için umudum yok. istifa etsinler, mahvettiler her şeyi. Açık açık konuşuyorum, inşallah hapse filan girmem.”

Geçen hafta AKP İl Kongresi için Malatya’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a otobüs ile halka çay dağıttığı sırada halktan biri “Geçinemiyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz” demişti. Vatandaşın bu sözlerine Erdoğan “Abartılı buluyorum, al keyif çayıdır bu, çay iç” cevabını verdi. Malatyalılar ise Erdoğan’ın bu sözlerine “Her şey ateş pahası. Ucuz olsa bari. Çalışıyoruz, geçinemiyoruz. Keyif çayını kendisi içsin” diye cevap vermişti.

 

Ben bu röportajı yaparken ellerim titredi.
O sırada birileri;
“evine ekmek götüremeyen diye bir şey var mı? Bazı şeyleri kendiniz bir çözün” demiş.

Ben mi?
Kendimden utandım..! pic.twitter.com/KwSid00Jc4

— Kendine Muhabir (@KendineMuhabir) October 28, 2020
 

İstediginiz kadar uyduruk Diriliş,Kuruluş filmleri çekin….YIKILIŞ başladı pic.twitter.com/IHn3Tg8GAl

— TÜRKİYE GERÇEKLERİ (@MstSelanik) October 28, 2020

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.