DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,1159 -0.01%
ALTIN 2.325,550,28
BITCOIN 2272078-0,82%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Facebook üzerinde hesap çalma işlemi mümkün mü?

Facebook üzerinde hesap çalma işlemi mümkün mü?

ABONE OL
Şubat 22, 2021 13:44
Facebook üzerinde hesap çalma işlemi mümkün mü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdilerde herkesin bir Facebook hesabına sahip olmasının birkaç farklı nedeni var. Bunlardan en önemlisi Instagram hesabına girişte büyük çoğunluğun Facebook hesabını kullanıyor olması.

Ayrıca pek çok mobil oyuna kolay giriş için Facebook hesabı kullanılabilir. Bu da insanların Facebook’u bir şekilde kullanmaya devam etmelerine zemin hazırlamış.

Her ne kadar Facebook’ta girip zaman geçirmeseler de Facebook’u bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar.

Peki gelelim asıl sorumuza. Yıl olmuş 2021 ve hala Facebook şifre kırma sorununa bir çözüm bulunmadı mı?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. İnternette bu konuda pek çok makale mevcut. Fakat bu makalelerin ne kadarının doğru ya da yanlış olduğu tartışmaya açık bir konu.

Bilindiği üzere Facebook uzun bir süredir çift adımlı doğrulama üzerine çalışmalar yürütüyordu. Yani başka bir cihazdan oturum açıldığında tanımlı telefonunuza onay kodu geliyor. Bu kodu girmeden de hesaba erişim sağlanamıyor.

Kısacası eğer şifresini kırmak istediğiniz bir hesapta 2 adımlı doğrulama açıksa işiniz hiç kolay değil.

Fakat iki adımlı doğrulama açık değilse o zaman yapabileceğiniz bazı hamleler mevcut. Fakat bunlar da yasal değil. Klasik olarak şifre deneme programları kullanılabilir. Lakin bu programların sonuç vermesi de bilgisayar hızınıza göre değişecektir. Yani 1 gün de sürebilir 1 ayda. Üstelik bu süreçte PC’nizin hiç kapanmamış olması gerekiyor.

Şifre ne kadar karmaşık ve uzunsa, çözülmesi de o kadar fazla zaman alacaktır. Bu sebeplerden ötürü Facebook şifre kırma işleminin bazı şartlarda hala mümkün olduğu söylenebilir. Bazı şartlarda ise yani 2 adımlı doğrulama açık olduğu durumlarda pek şansınız yok diyebiliriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.