DOLAR 32,5700 -0.09%
EURO 34,7935 -0.22%
ALTIN 2.422,44-0,30
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa’da bıçaklı terör: Bir kadının başı kesildi, en az 3 kişi öldürüldü
  • İlk Haberler
  • Dünya
  • Fransa’da bıçaklı terör: Bir kadının başı kesildi, en az 3 kişi öldürüldü

Fransa’da bıçaklı terör: Bir kadının başı kesildi, en az 3 kişi öldürüldü

ABONE OL
Kasım 3, 2020 08:24
Fransa’da bıçaklı terör: Bir kadının başı kesildi, en az 3 kişi öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nice Belediye Başkanı Estrosi, saldırganın Sürekli ‘Allahu Ekber’ diye tekrar tekrar bağırdığını’ açıkladı.

Fransız polisi, Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty’e işaret ederek, “Kilise içinde öldürülen iki kişi tıpkı öğretmen gibi dehşet verici şekilde öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Nice Belediye Başkanı Estrosi Twitter üzerinden daha önce yaptığı açıklamada da Notre Dame Kilisesi’nin içinde veya yakınında bıçaklı bir saldırı düzenlendiğini belirterek, polisin saldırganı yakaladığını bildirdi. Estrosi, eylemin bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

BİR KADIN BAŞI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Polis kaynakları da, bir kadının başı kesilerek öldürüldüğünü söyledi. Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti, saldırının ‘terör saldırısı olarak değerlendirildiğini’ söyledi.İçişleri Bakanı Gérald Darmanin kriz değerlendirmesi için bakanları topladı. Nice Belediye Başkanı Estrosi, Macron’un Nice’e gelip incelemelerde bulunacağını ifade etti.

Estrosi, gazetecilere açıklamasında ‘polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını’ söyledi. Estrosi, “Bugün, İslami faşizme yeni kurbanlar vererek çok daha ağır bedeller ödemekteyiz. Buna şüphe yok (…) Sürekli ‘Allahu Ekber’ diye tekrar tekrar bağırdı” dedi.

2016’DAKİ SALDIRIDA 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Nice’te 14 Temmuz 2016 Ulusal Bayramı’nda da silahlı bir saldırgan aracını kutlamalar için toplanan kalabalığa doğru sürmüş, saldırıda en az 86 kişi ölmüştü.

Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldıranın Tunus doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu bildirilmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’te de 16 Ekim’de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Hz. Muhammed’in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.