DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençler, 28 Şubat’ta yaşananları “Tanık” belgesel filmiyle anlattı
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Gençler, 28 Şubat’ta yaşananları “Tanık” belgesel filmiyle anlattı

Gençler, 28 Şubat’ta yaşananları “Tanık” belgesel filmiyle anlattı

ABONE OL
Şubat 22, 2021 15:55
Gençler, 28 Şubat’ta yaşananları “Tanık” belgesel filmiyle anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Postmodern darbe” olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinin hikayesini beyaz perdeye aktarmak üzere harekete geçen bir grup genç, “Tanık” adında belgesel film çekti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde çekimleri yapılan ve başörtülü gençler üzerinden darbenin anlatıldığı filmin galası, 26 Şubat’ta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde (ZKSM) yapılacak.

Yapımcılığını ve senaristliğini Kerem Tekinalp’in üstlendiği filmin yönetmenliğini Bünyamin Bayansal, yönetmen yardımcılığını Ercan Eyigün, görüntü yönetmenliğini ise Emre Pekçakır yapıyor.

“Gencecik bir kadının hayati riski varken mahkemeye çıkarılması beni çok etkilemişti”

“Tanık” belgesel filminin senaryosu, 28 Şubat’ta yaşananları mağdurların dilinden anlatan yazar Demet Tezcan’ın “Bin Yıla Azmetmiş Zulüm/28 Şubat 28 Tanık” kitabından uyarlandı.

Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki yapımcı ve senarist Kerem Tekinalp, bir grup gençle yola çıktığı projeye nasıl karar verdiğini şu şekilde anlattı:

“Bir gün Youtube’da karşıma Nuray Canan Bezirgan’ın hikayesi çıktı. O dönemde henüz ortaokul ikinci sınıf öğrencisiydim. Gencecik bir kadının ikiz bebeklerinden birini eylemler sırasında kaybetmesi, ikincisinin hayati riski varken mahkemeye çıkarılması beni çok etkilemişti. 13 yaşında ilk kez ’28 Şubat nedir, ne yaşamışlar?’ diyerek araştırmaya başladım. Daha sonraki yıllarda da yakın tarihe merakım devam etti. Demet Tezcan’ın 28 Şubat 28 Tanık isimli kitabını okuyunca bir şeyler yapmaya karar verdim. Yaşananları onların dilinden aktarmak istedim.”

Gençlik ve Spor Bakanlığının da sponsoru olduğu belgesel filme, Sancaktepe, Ümraniye, Tuzla, Zeytinburnu ve Bağcılar Belediyeleri, Cihnannüma Derneği, Birlik Vakfı, TÜGVA ve Kaanlar Gıda destek veriyor.???????

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.