DOLAR 32,5758 0.1%
EURO 35,0251 0.52%
ALTIN 2.432,010,38
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google yeni “aramak için mırıldan” özelliğini yayına aldı

Google yeni “aramak için mırıldan” özelliğini yayına aldı

ABONE OL
Kasım 2, 2020 12:21
Google yeni “aramak için mırıldan” özelliğini yayına aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google bugün arama araçlarına yeni “aramak için mırıldan” (Hum to Search) özelliğini ekledi. Bu yeni özellik kapsamında kullanıcılar, akıllarına takılan şarkıyı mırıldanarak aratabilecek. Google uygulamasının iOS ve Android sürümlerinde yayına alınan özellik, mırıldanmayı tanımlamak için makine öğrenmesi tekniklerinden faydalanıyor. 

iOS’ta sadece İngilizce olarak kullanılabilen özellik, Android üzerinde 20’den fazla dili destekliyor. Hum to Search’in şimdiye kadar Shazam’da gördüğümüz yetenekleri ileri taşıdığını söylemek mümkün. 

Bu arada özelliği Google Asistan üzerinden kullanabileceğiizi de söyleyelim. Google’a “What’s the song” (Bu şarkı ne?) diye sorduktan sonra şarkı ara butonuna basarak, aklınıza takılan şarkıyı 10-15 saniye mırıldanabiliyorsunuz. 

Bu işlemin ardından Google, mırıltıyla eşleşen sonuçları karşınıza çıkarıyor. İsterseniz, sonuçların üstüne basarak şarkıları dinlemeniz mümkün. 

Google’ın Makine öğrenmesi modelleri, ses dosyalarını şarkıların melodisini temsil eden birden fazla sekansa dönüştürüyor. Böylece bu sekanslar, var olan şarkılarla karşılaştırılabiliyor. Google’ın bahsi geen makine öğrenmesi modellerini, insanların şarkı söylediği, ıslık çaldığı ve mırıldandığı ses dosyaları ile eğittiğini belirtelim. Buna ek olarak modellerin eğitilmesinde stüdyo kayıtları da kullanıldı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.