DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.325,060,25
BITCOIN 2275147-0,40%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Afrika’da Hizmet okullarından büyük başarı: Üniversite giriş sınavına damga vurdular
  • İlk Haberler
  • Eğitim
  • Güney Afrika’da Hizmet okullarından büyük başarı: Üniversite giriş sınavına damga vurdular

Güney Afrika’da Hizmet okullarından büyük başarı: Üniversite giriş sınavına damga vurdular

ABONE OL
Mart 17, 2021 10:28
Güney Afrika’da Hizmet okullarından büyük başarı: Üniversite giriş sınavına damga vurdular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınından dolayı ülke çapında başarı oranları geçmiş yıllara göre düşerken, Durban şehrinde faaliyet gösteren Star Koleji, yüzde 100 başarı ve 3.2 A ortalaması ile KwaZulu-Natal eyaletinin en başarılı özel okulu şeçildi.

Güney Afrika’da okulların Matric başarısını ölçen Gradesmatch’e göre, Star Koleji ülke genelinde ise en başarılı dokuzuncu eğitim kurumu oldu.

Star Koleji Müdürü Ayvaz, resmi yayın organı SABC radyosuna yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını; ek dersler, öğretmenlerin fedakarlıkları, velilerin anlayışı ve yardımları ile bu zorlu süreci başarılı bir şekilde atlattıklarını söyledi.

Durban Star’dan üç öğrenci 9A, on bir  öğrenci 8A, dört öğrenci 7A, üç öğrenci 6A ve üç öğrenci de 5A dereceleri aldılar.

9 dersten A alan ve yüzde 95.75 ortalama yapan Shaylen Pillay, “Koronavirüs salgını ülkeyi vurunca eğitim yılımız sekteye uğradı. Bir Matric öğrencisi olarak, son yılımızın belirsizliği konusunda çok fazla endişe duydum. Neyse ki, Star Koleji bu öngörülemeyen koşullarda hızla online eğitime başlayarak hiç vakit kaybetmeden yol almamıza yardımcı oldu.” sözleri ile okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Geçen sene Güney Afrika adına Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na (IMO) katılan ve bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Kgaogelo Bopape ise, matematikteki başarısını Matric’te de sürdürdü.

Bopape, Matric serüvenini ve öğretmenlerinin fedakarlıklarını şu sözlerle ifade etti:

“7 dersten en yüksek derece olan A aldım ve başarımdan dolayı gururluyum. Bana çok destek veren aileme, Horizon’daki öğretmenlerime bu zorlu süreçte çok hayati olan desteklerinden dolayı minnettarım. Son sınavların süresi 6 hafta ve sonlara doğru motiveyi korumak zorlaşıyor ama öğretmenlerimin sıkı takibi ile kafam dağılmadan başarıya ulaştım” dedi.

Matematik yeteneği ile ulusal medyada da gündeme gelen Bopape, ülkenin en prestijli yüksek eğitim kurumu olan Cape Town Üniversitesi’nde Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde burslu okumaya hak kazandığını söyledi.

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde bulunan külliyede yer alan Nizamiye Koleji ise yüzde 100 üniversite giriş başarısı ve 2.2 A ortalaması ile yeni bir okul olmasına rağmen eyalette adından söz ettirdi.

Nizamiye’de bir öğrenci 7A, bir öğrenci 6 A, bir öğrenci 5 A, bir öğrenci 4 A, ve dört öğrenci 3 A başarısı elde ettiler.

Türkmen Terzi / Tr724

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.