Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki gerilim devam ediyor. Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye doğru yeniden çöp taşıyan balonlar gönderdiği belirtildi. Kuzey Kore’nin gönderdiği balonların başkent Seul’ü çevreleyen Gyeonggi eyaletinin kuzey kesimine doğru ilerlediği belirlendi.
Açıklamada, halkın düşen balonlara dokunmaması ve bunları orduya ya da polise bildirmesi tavsiye edildi. Güney Kore’de bulunan Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang’ı eleştiren propaganda broşürleriyle dolu büyük balonları Kuzey’e yollamıştı. Kuzey Kore ise buna cevaben mayıs sonundan itibaren 2 binden fazla çöp taşıyan balonu Güney Kore’ye göndermişti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, 16 Temmuz’da yaptığı açıklamada, sınırın kuzeyine Pyongyang yönetimini eleştiren broşürler göndermekle itham ettiği Güney Kore’yi yürüttüğü kirli oyun gerekçesiyle eleştirmişti. Güney Kore’ye, sınırın kuzeyine Pyongyang karşıtı bildiriler gönderdiği için tepki gösteren Kim, “Güney Kore, kirli oyunları için çok büyük bir bedel ödemeye hazır olmalı” ifadesini kullanmıştı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.