DOLAR 32,3328 0.24%
EURO 35,0685 -0.2%
ALTIN 2.282,020,21
BITCOIN 22838891,33%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hakkari’de yaralı bulunan vaşak tedaviye alındı

Hakkari’de yaralı bulunan vaşak tedaviye alındı

ABONE OL
Mayıs 17, 2021 19:06
Hakkari’de yaralı bulunan vaşak tedaviye alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkari’de, vatandaşlarca yaralı bulunan, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak tedavi altına alındı.

Merkeze bağlı Akbulut köyü yakınında, dağ otları toplamaya giden vatandaşlar, yaralı ve bitkin haldeki vaşağı fark etti.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvanı, Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

Merkezde görevli veteriner hekim Faysal Cindioğlu, burada beslenmesi sağlanan vaşağın tedavisine başladı.

Yapılan muayenede, vaşağın herhangi bir kırık veya çıkığının bulunmadığını belirlediklerini aktaran Cindioğlu, “Vaşak güçten düşmüş. Sinir dejenerasyonuna uğradığını, kas sisteminde sıkıntı olduğunu ve ayakta durmakta zorlandığını tespit ettik. Buna yönelik tedaviyi başlattık. Şu an tedavisini yapıyoruz. Yaklaşık bir hafta müşahede altında tutacağız. İyileştikten sonra aldığımız bölgeye tekrar salacağız.” diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Mehmet Yıldız da hayvanın köyden 2,5 kilometre mesafede bulunduğunu ve orada ayı yuvası olduğunu anlatarak, vaşağın, ayının saldırısına uğramış olabileceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.