DOLAR 32,6031 0.39%
EURO 34,8013 0.18%
ALTIN 2.499,740,63
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İMO: 26 ekibimiz hasar tespit çalışmalarına dahil edilmiyor

İMO: 26 ekibimiz hasar tespit çalışmalarına dahil edilmiyor

ABONE OL
Kasım 1, 2020 18:55
İMO: 26 ekibimiz hasar tespit çalışmalarına dahil edilmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 52 hasar tespit eğitimi alan inşaat mühendisini görevlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne faaliyetlere katılma konusunda önce onay verse de daha sonrasında ihtiyaç olmadığını bildirdi.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – İzmir’de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ile birlikte hasar tespit faaliyetleri de sürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 52 hasar tespit eğitimi alan inşaat mühendisini görevlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne faaliyetlere katılma konusunda önce onay verse de daha sonrasında ihtiyaç olmadığını bildirdi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ise kendilerine çok sayıda tespit talebi geldiğini söyledi ve sürecin dışında tutulduklarını belirtti.  

26 EKİP KURULDU

Deprem olduğu andan itibaren hem AFAD hem Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü hem de ilçe belediye başkanlarıyla temasa geçtiğini söyleyen Ulutaş Ayatar hasar tespit sürecinin dışında tutulduklarını şöyle anlattı:

“Her türlü desteğe hazır olduğumuzu aktarmıştım. Hasar tespit çalışmalarının koordinatörlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde. ‘Biz hazırız’ diyerek bir ekip hazırlama durumumuzun olabileceğini ilettik ve sözlü olarak olumlu yanıt aldık. 52 inşaat mühendisinden oluşan 26 ekip kurduk. Sonra bize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden ihtiyaç olmadığı yönünde bilgi geldi. Dİğer bölgelerden ekiplerin geldiğini söylediler. Aslında ihtiyaç var. Evet diğer illerden gelmiştir muhakkak teknik elemanlar. Ancak kaçı inşaat mühendisi?”

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ”

Hasar tespit eğitimi alan üyelerinden bir liste oluşturdularını ifade eden Ulutaş Ayatar, bu süreçte inşaat mühendislerinin görev alması gerektiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi var burada. 9 bin kişillik bir örgütten bahsediyorum. Hasar tepit eğitimi almış üyelerimizden oluşturduğumuz bir listemiz var. Binalarla ilgili bir hasar tespit çalışması yapılacaksa orada İnşaat Mühendisleri Odası da olmalı, inşaat mühendisleri de olmalı. Açıkçası çok üzgünüz. Bize çok sayıda tespit talebi geliyor ama biz hep şu cevabı verdik: Bu sürecin Çevre ve Şehiriclik İl Müdürlüğünün koordinasyonunda ilerlemesi gerekiyor ve biz onlara destek sağlayacağız. Orayla irtibat kurmanız gerekiyor. Çünkü tekrar olmasın. Bu işin doğrusu da budur. Ayrı bir çalışma yürütmenin anlamı yok. Deprem zamanı işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Biz de kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüyüz. Kamuyla işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bu bir zorunluluk. Bu sorumlulukla hareket ettik ama maalesef böyle bir yanıt aldık.”

Yıkılan binaların zemin katlarında bulunan dükkanlardaki kolonların kesildiği iddialarını da sorduğumuz Ulutaş Ayatar, bu iddiayı ruhsatlara ve projelere bakmadan doğrulayamayacağını ifade etti. İzinsiz bir şekilde kolonların kesilmesiyle sık karşılaştıklarını belirten Ulutaş Ayatar, taşıyıcı sistemin kaldırılmasının ilgili kurumlarca uygun bulunmayacağını söyledi ve kolonların kaldırılmasının yıkım sonucunu doğurmada çok etkili olduğunu ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.