DOLAR 32,3390 0.26%
EURO 35,1338 -0.03%
ALTIN 2.308,851,39
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere Başbakanı Johnson’ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • İngiltere Başbakanı Johnson’ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu

İngiltere Başbakanı Johnson’ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu

ABONE OL
Ocak 1, 2021 14:29
İngiltere Başbakanı Johnson’ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası, Brexit sonrası AB ile bağlarını sürdürmek için Fransız pasaportu başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Avrupa Parlamentosu’nun eski bir üyesi olan Stanley Johnson, Fransa ile güçlü aile bağları olması nedeniyle Fransız vatandaşı olmak istediğini söyledi. Stanley Johnson, “Her zaman bir Avrupalı” olacağının altını çizerek, “Ben Fransız’ım, annem Fransa’da doğdu, onun annesi de büyükbabası gibi tamamen Fransız’dı” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ’YLE BİR BAĞIN OLMASI ÖNEMLİ”

İngiltere’de 2016 yılındaki referandumda Brexit kampanyaları yürüten oğlu Başbakan Boris Johnson’ın aksine referandumda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalınması lehine oy veren Stanley Johnson, Fransa vatandaşlığı başvuruda bulunmasıyla ilgili olarak, “Bu benim için zaten sahip olduğum şeyi geri almak ve beni çok mutlu ediyor” diye konuştu. Stanley Johnson, İngilizleri anladığını ve onların Avrupalı olmadığını kabul ettiğini söylerken, “Avrupa Birliği ile bir bağın olması önemli” dedi.

AB’DEN RESMİ OLARAK AYRILDI

AB’den resmi olarak 1 Şubat 2020’de ayrılan İngiltere ile AB arasındaki ticari anlaşma Çarşamba günü imzalandı. Çarşamba günü Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michael anlaşmayı Brüksel’de imzaladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson İngiltere parlamentosunun onayından geçen anlaşmayı Çarşamba akşamı Başbakanlık ofisinde imzalayarak anlaşma ile “İngiliz halkının kendi yasaları altında egemen yaşama dileklerinin yerine getirildiğini” söyledi. Taraflar arasında imzalanan Brexit sonrası serbest ticaret anlaşması 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek.

İngiltere Başbakanı Johnson'ın babası Fransız vatandaşlığına başvurdu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.