DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Inveon CEO’su Yomi Kastro: “2021’de yüzde 70 büyüme bekliyoruz”

Inveon CEO’su Yomi Kastro: “2021’de yüzde 70 büyüme bekliyoruz”

ABONE OL
Şubat 22, 2021 13:22
Inveon CEO’su Yomi Kastro: “2021’de yüzde 70 büyüme bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Inveon Kurucusu Yomi Kastro e-ticaretteki global deneyimlerini aktardı. Yomi Kastro Türkiye, Birleşik Krallık ve Dubai’deki deneyimleri birbirleriyle karşılaştırdı. Türkiye’de yüzde 1 seviyesinde olan dönüşüm oranlarının İngiltere’de kampanya olmaksızın normal dönemde yüzde 8-9’a ulaştığını açıkladı.

Birleşik Krallıktaki bu dönüşüm oranınınkuvvetli e-ticaret deneyimi ve e-ticaret özelinde dijital pazarlama yöntemlerinden kaynaklandığını söyleyen 100 kişiden 10 kişinin satın almasını sağladıklarını söyledi. 

Birleşik Krallık’ın alışveriş konseptleri bakımından da farklı seçenekler sunduğunu belirten Kastro, Birleşik Krallık  pazarının hem sunulan teçhizat açısından olgunluğu  hem de ekip olgunluğunun Türkiye’den 2-3 yıl önde olduğunu açıkladı.

Benzer bir şekilde Dubai’nin de Türkiye’den 1-2 yıl geride olduğunu söyledi. Dubai’de yayın olarak kullanılan teslimatta nakit ödeme e-ticaret kurgusunun pandemi döneminde değiştiğini açıklayan Kastro,  nakit kullanımı bittiğini ve farklı dijital ödeme yöntemlerinin tercih ettiğini ifade etti. 

Inveon’un dünyada farklı bölgelerdeki alternatifleri değerlendirerek bilgi aktarımı yaptığını söyledi. Türkiye’deki müşterilerini de bu bilgi birikimi ve deneyim ile ileri taşıdıklarını belirtti. 

“Ar- Ge’ye ve değer yaratmaya devam edeceğiz”

Inveon’un Türkiye’deki ilk resmi arge merkezi olduğunu söyleyen Kastro, 2021 planları arasında algoritmalar ve yeni teçhizat geliştirme yatırım yapmak olduğunu açıkladı. Nocode – lowcode prensibi ile geliştirdikleri yeni bir üründen de bahseden Kastro, hızlı proje açma yeteneği ile e-ticaret müşterilerinin kapasitesini yukarı taşıdığını söyledi.

Konuşmasında Growth Lab’den de söz eden Kastro, Cenevre, Dubai ve İngiltere’deki deneyimleri, konusunda uzman ekiplerin müşterelere aktardığını hatırlattı. Kastro: “Growth Lab yatırımları artacak.” dedi 

2021’de yüzde 70 büyüme bekliyoruz

Aynı zamanda teknoloji ihracatı yaptıklarını aktaran Kastro “2021’de %70 büyüme bekliyoruz” dedi. Kastro, 4. yıl üstüste Deloitte fast 50 listesine girerek hızlı büyümeye devam ettiklerini vurguladı.

“İşimiz müşterilerimiz adına geleceği görmek” diyen 2021’de göreceğimiz 2 ana trendi de aktardı. Kastro’nun aktardığına göre, Türkiye’de Sosyal Ticaret’in bazı Pazaryeri hacimlerini geçmiş durumda. Pazaryerlerinin kendi ödeme platformlarını geliştirdiğini de açıkladı.  Kastro, sosyal ticaretin yüzde 3’deyken hızlı bir şekilde yüzde 20’ye geleceğini vurguladı. 

Bir diğer trendin ise tüketicinin hızlı teslimat isteği ile şekillendiğini söyledi. “Tüketici ödemesini yaptığı ürünün 10-15-20 dakika içinde elinde görmek istiyor.” dedi. Bazı şirketlerin teslimat sürecinde aynı gün veya bir kaç saat içinde teslimat yapmayı denediğini söyleyen Kastro, tüketicilerin hızlı teslimatı bir  filtreleme kriteri olarak seçtiğini de aktardı. Hızlı teslimatın, lojistik alt yapıları ve yazılım alt yapıları etkileyeceğini de sözlerine ekledi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.