DOLAR 32,5265 0.03%
EURO 34,8643 0.54%
ALTIN 2.428,56-0,16
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Filistinlilere saldırıları Mozambik’te protesto edildi

İsrail’in Filistinlilere saldırıları Mozambik’te protesto edildi

ABONE OL
Mayıs 23, 2021 19:14
İsrail’in Filistinlilere saldırıları Mozambik’te protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Mescid-i Aksa, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik saldırıları, Mozambik’in başkenti Maputo’da protesto edildi.

Mozambik’teki çeşitli Müslüman sivil toplum kuruluşları ile ülkede faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşu Kardeşlik Vakfı (Fundaçao Irmandade) tarafından düzenlenen protestoya çok sayıda gösterici katıldı.

Gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail’in insan haklarını ihlal ettiği vurgulandı ve uluslararası toplumdan harekete geçmesi istendi.

Göstericiler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak yaklaşık 3 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

Filistin bayrakları eşliğinde yürüyen göstericiler, “Filistin’e Özgürlük” sloganları attı.

Göstericiler yürüyüşün ardından araç konvoyu oluşturarak kenti turladı.

Kardeşlik Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin insani bir mesele olduğunu, İsrail’in işlediği insanlık suçlarına karşı sessiz kalınamayacağını belirtti.

Parlak, “Türkiyeli Müslümanlar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bugün burada bulunarak ifade etmek istedik.” dedi.

İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere 248 kişi yaşamını yitirmiş, 1400’den fazla kişi yaralanmış ve 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.