DOLAR 32,4311 0.05%
EURO 34,4493 -0.16%
ALTIN 2.486,440,14
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Manyetit Zenginleştirme Hangi Alanlarda İşe Yarıyor, Yöntemleri Nelerdir?
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Manyetit Zenginleştirme Hangi Alanlarda İşe Yarıyor, Yöntemleri Nelerdir?

Manyetit Zenginleştirme Hangi Alanlarda İşe Yarıyor, Yöntemleri Nelerdir?

ABONE OL
Ocak 3, 2022 11:18
Manyetit Zenginleştirme Hangi Alanlarda İşe Yarıyor, Yöntemleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Piyasa üzerinde fiziki açıdan yapılan birçok cevher zenginleştirme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de manyetit zenginleştirmedir; demir cevheri olarak bilinen cevherin düşük olarak belirlenen tenörünü zengin tutmak için kullanılan yönteme manyetit zenginleştirme yöntemi denilmektedir. Manyetit olarak adlandırılan madde doğal demir oksitiyle kaplıdır; bu manyetit yönteminin en önemli özelliği mıknatıs özelliğidir. Bu özellik sayesinde manyetit zenginleştirme oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir; bu mıknatıs, zayıf, kuvvetli ve çok kuvvetli olarak üç kısma ayrılmaktadır. Minerallerin manyetik duyarlılıkları zayıf, kuvvetli ve çok kuvvetli olarak geçmektedir; bu durumla birlikte sizlere manyetit zenginleştirme yöntemlerini de anlatmak istiyoruz.

 

Manyetit Zenginleştirme Yöntemleri

Bu cevher birçok yönteme bağlı olarak zenginleştirilmektedir. Manyetik kuru ön zenginleştirme, öğütme, boyuta ve yoğunluğa bağlı olarak sınıflandırma, pulp yoğunluğuna hazırlama, susuzlandırma, filtrasyon, nihai ürün, atık elde etme ve sınıflandırma yöntemleriyle manyetit cevheri zenginleştirilmektedir. Bu cevherin ayrımına etki eden faktörler arasında manyetik kuvvetler diğerleri ise yerçekimi, merkezkaç, sürtünme, atalet kuvvetleri, taneler arası kuvvetler, itici veya çekici kuvvetler cevher ayrımına etki eden faktörlerdir. Bu yöntemin yüksek fırınlarda kullanılmasındaki sebep içerisinde yüksek kükürt barındırdığından dolayıdır; bu sebepten ötürü cevher hazırlama yöntemlerini kullanarak içerisinde yer alan kükürt ve alkaliler düşürülür. Bu durumdan sonra kullanıma hazır hale gelen manyetit cevheri pelet haline getirilmektedir. Pelet ise yüksek fırınlarda kullanım için oluşturulmuş ve belirli şekillerde boyutlandırılmış ve öğütülmüş manyetitlere verilmiş isimdir.

 

Manyetit Zenginleştirme Kullanım Amaçları

Manyetit zenginleştirmenin birçok nedeni bulunuyor; bu nedenlerden de biraz bahsetmek istiyoruz; birbirinden farklı birçok minerali manyetit yapılarından yararlanarak ayıran ve bu durumlar eşliğinde yapımı sürdürülerek yapılan manyetit zenginleştirmenin kullanım amaçları ise şunlardır;

 

l Hammaddeleri oldukça korumaktadır; demiri uzaklaştırır ve bu sayede endüstriyel alanda birçok maddeyi kullanılacak hale getirir ve dönüştürür.

l Titanyum cevheriyle alakalı içeriğin zenginleştirme zorunluluğundan ötürü kullanılmaktadır.

l Demir parçaların cevher içerisinde ayrıştırılmasının yapılması yani temizlenmesi için kullanımı önemlidir.

l Düşük tenörlü olarak görülen demir cevherinin zenginleştirmesi için kullanılır.

Yukarıda da görmüş olduğunuz gibi manyetit zenginleştirmenin kullanımı için birçok sebep bulunuyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.