DOLAR 32,5780 0.08%
EURO 35,0145 0.39%
ALTIN 2.418,82-0,16
BITCOIN 2094701-3,44%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meksika’da kaçırılan 43 öğrencinin asitle eritilip yakıldığı iddiası ülkeyi karıştırdı
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Meksika’da kaçırılan 43 öğrencinin asitle eritilip yakıldığı iddiası ülkeyi karıştırdı

Meksika’da kaçırılan 43 öğrencinin asitle eritilip yakıldığı iddiası ülkeyi karıştırdı

ABONE OL
Ocak 21, 2021 15:02
Meksika’da kaçırılan 43 öğrencinin asitle eritilip yakıldığı iddiası ülkeyi karıştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reforma gazetesi tarafından yapılan habere göre, Juan adlı çete üyesi bir gizli tanık, 2014 yılında Meksika’daki gösteriler sırasında polis tarafından kaçırılan 43 öğrencinin, askeri bir üste sorgulamaları yapıldıktan sonra, Guerreros Unidos isimli uyuşturucu çetesine teslim edildiğini öne sürdü.

CESETLER ASİTLE ERİTİLDİKTEN SONRA YAKILMIŞ

Çetenin öğrencileri öldürdükten sonra bazı cesetleri asitle eritip, krematoryumlarda yakarak yok ettiğini söyleyen Juan, bazı cesetlerin ise parçalanarak Texco şehri yakınlarında boş araziye atıldığını kaydetti. İddia sonrası ülke karışırken, yetkililerden açıklama geldi. Gizli tanığın ifadelerinin üzerine Meksika İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, tanığın ifadelerinin dava dosyasında yer aldığı bilgisini paylaşırken, olayın doğruluğu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

BAĞLANTILI OLAN POLİS VE ASKERLERE TUTUKLAMA EMRİ

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, daha önce 43 öğrencinin kaçırılmasıyla bağlantısı olduğu düşünülen asker ve polisler hakkında tutuklama emri çıkarıldığını duyurmuş, konuyla ilgili olarak da tahkikat komisyonu kurulması için kararname imzalamıştı. Başsavcılık ise aralarında asker ve polislerin olduğu 25 kişi hakkında tutuklama emri verildiği bildirmişti.

BM İŞKENCE GÖRENLERLE İLGİLİ RAPOR YAYIMLADI

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi ise öğrencilerin kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan 129 kişinin 34’ünün işkence gördüğüne ilişkin rapor yayımlamıştı. Federal müfettişlerin şüphelilerden işkence yoluyla itiraf aldığına işaret edilen raporda, itirafların geçersiz sayılması çağrısında bulunulmuştu.

Meksika'da kaçırılan 43 öğrencinin asitle eritilip yakıldığı iddiası ülkeyi karıştırdı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.