USD49,95EUR55,80ALTIN6.224,93Istanbul14° Bulutlu5:16İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Mersin Limanları Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na Hızlı Trenle Bağlanıyor

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Mersin limanlarının Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na hızlı trenle bağlanacağını duyurdu. Seyahat süresi kısalacak, lojistik önem artacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Mersin Limanları Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na Hızlı Trenle Bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin limanlarının Orta Koridor ve Kalkınma Yolu projelerine hızlı tren ile bağlanacağını duyurdu. Bu yeni hat, Mersin-Adana arasındaki mevcut demiryolu altyapısını hızlı trene uyumlu hale getirerek hem yolcu hem de yük taşımacılığında önemli bir hızlanma sağlayacak.

Proje kapsamında 312,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat inşa ediliyor. Mevcut Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattı, yük taşımacılığı için yüksek standarda ve yolcu trenleri için saatte 200 kilometre hıza uygun olarak yeniden düzenleniyor. Bu sayede Mersin-Gaziantep arasındaki seyahat süresi 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya inecek.

Yeni Ticaret Omurgası Oluşturuluyor

Bakan Uraloğlu, projenin Akdeniz’den Orta Koridor’a kesintisiz bir bağlantı sağlayarak Türkiye’yi küresel lojistik açısından daha güçlü bir konuma taşıyacağını belirtti. Kuzey-Güney ekseninde ilerleyen Kalkınma Yolu Projesi ile Irak’taki Fav Limanı’ndan başlayıp Türkiye üzerinden Avrupa’ya uzanan yeni bir ticaret omurgası kuruluyor. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı, bu iki büyük vizyonu Akdeniz ile buluşturan kritik bir halka konumunda.

Bu hızlı tren hattı, Gaziantep’ten Ovaköy’e uzanacak hat ile Kalkınma Yolu’na, Aksaray-Ulukışla-Yenice Hızlı Demiryolu Projesi üzerinden ise Orta Koridor’a entegre olacak. Proje, güzergahtaki şehirleri Akdeniz’in önemli lojistik merkezleri haline getirirken, Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerle ticaret hacmini artırma potansiyeli taşıyor.

Uraloğlu, hattın Mersin limanlarını Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na yüksek hızda bağlayarak bölgesel ticareti hızlandıracağını vurguladı. Projede Mersin-Yenice arası hat serimi ve elektrifikasyon imalatları devam ederken, Tarsus şehir geçişinde yüzde 98 ilerleme kaydedildi. Osmaniye, Nurdağı ve Mersin-Adana arası istasyonlar ile Mersin ve Adana garlarının yapım çalışmaları da sürüyor. Proje genelinde fiziksel ilerleme yüzde 87’nin üzerinde.

Benzer Haberler

Tümü
Türkiye’nin Elektrik Kurulu Gücü 2027’de 140 Bin Megavatı Aşacak
Türkiye’nin Elektrik Kurulu Gücü 2027’de 140 Bin Megavatı Aşacak
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Güncel Fiyatlar Belli Oldu
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Güncel Fiyatlar Belli Oldu
Türkiye Slovakya Enerji İşbirliği Mutabakat Zaptı İmzaladı
Türkiye Slovakya Enerji İşbirliği Mutabakat Zaptı İmzaladı
Yerli Turistler Aile Ziyaretleri İçin 115 Milyar TL Harcadı
Yerli Turistler Aile Ziyaretleri İçin 115 Milyar TL Harcadı
Petrol Fiyatları Arz Endişeleriyle 111 Doları Aştı
Petrol Fiyatları Arz Endişeleriyle 111 Doları Aştı
Karadeniz Su Ürünleri İhracatı 9 Ayda 322 Milyon Doları Aştı
Karadeniz Su Ürünleri İhracatı 9 Ayda 322 Milyon Doları Aştı
Türkiye'den Dünya'yadan ilk Haberler burada
İlk Haberler

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları İLKHABERLER 'de saklıdır.