DOLAR 32,5926 0.35%
EURO 34,8791 0.39%
ALTIN 2.495,180,45
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müşavirlerden, Altun’u kızdıran talep: Biz de başkan olmak istiyoruz

Müşavirlerden, Altun’u kızdıran talep: Biz de başkan olmak istiyoruz

ABONE OL
Mart 29, 2021 10:26
Müşavirlerden, Altun’u kızdıran talep: Biz de başkan olmak istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlıklarda görevli basın müşavirlerinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi makamlarının başına ‘başkanlık’ eklenmesini talep ettikleri öne sürüldü. Altun’un ise müşavirlerden gelen bu isteğe ‘olumlu bakmadığı’ konuşuluyor.

Müşavirlerden, Altun’u kızdıran talep: Biz de başkan olmak istiyoruz

Başkanlık sisteminde tüm kamu bürokratları “başkan” olmanın hayalini kuruyor. Bakanlıklarda görevli basın müşavirlerinin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan, bu yönde talepte bulundukları iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Altun’un her hafta bakanlıklarda görevli basın müşavirleriyle yaptığı toplantıda, müşavirlerin Altun’a, “Siz, gerek genel politikada gerekse İletişim Başkanlığı’nda aktif rol üstleniyorsunuz. Bizim de bakanlıklarda ‘basından sorumlu başkan’ makamı oluşturulabilir. Böylece biz de ‘başkan’ olarak gerek bakanlıkların icraatlarının kamuoyuna duyurulmasında gerekse genel siyasette daha aktif olabiliriz” önerisinde bulundukları kaydedildi.

Ancak Altun’un “müşavirlerden gelen bu istek karşısında hem şaşırdığı hem de bu isteğe kızıp olumlu bakmadığı ileri sürüldü.

Altun’un da müşavirlere, “Görevinizde aktif olmak istiyorsanız, bunun başkanlık makamıyla bağdaştırmak ne kadar doğru? Görevinizi müşavir olarak da yerine getirebilirsiniz. Bakanlıkların icraatlarını kamuoyuna düzgün bir şekilde aktarmak zaten sizin görev tanımınız içinde yer alıyor. ‘Başkanlık’ olarak yeni bir makam oluşturulduğunda da görev tanımınızda bir değişiklik olmayacağından, beklentiniz nedir?” şeklinde karşılık verdiği ifade edildi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.