ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, CIA’nın ofislerine baskın düzenlediği iddialarını kesin dille yalanladı. Sözcü Olivia Coleman, ‘Bu yanlış’ diyerek iddiaları reddetti.
ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (ODNI), CIA tarafından ofislerine baskın düzenlendiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. ODNI Direktörü Tulsi Gabbard’ın Sözcüsü Olivia Coleman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Coleman, ABD merkezli X platformundaki resmi hesabından, CIA’nın ODNI ofisine baskın düzenlediği iddiasını içeren bir haber linkini paylaşarak, “Bu yanlış. CIA, DNI ofisine baskın düzenlemedi.” ifadelerini kullandı. İddianın, Fox News sunucusu Jesse Watters’ın bir paylaşımından kaynaklandığı anlaşıldı. Watters’ın, Coleman’ın yalanlamasının ardından söz konusu paylaşımını sildiği görüldü.
The Hill gazetesinin haberine göre, Watters’ın sildiği paylaşım, eski ABD Başkanı John F. Kennedy suikastı ve CIA’nın MK-ULTRA Projesi kapsamındaki insan zihni kontrolü çalışmalarıyla ilgili dosyaların, Temsilciler Meclisi Üyesi Anna Paulina Luna’nın açıklamalarına dayanıyordu. Luna, bu dosyaların Virginia’daki Ulusal Keşif Ofisi’nden (NRO) alındığını iddia etmişti.
Cumhuriyetçi Temsilci Luna, konuyla ilgili daha önceki bir açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın JFK belgelerinin gizliliğinin kaldırılması emrine rağmen MK-ULTRA dosyaları için aynı durumun geçerli olmadığını belirtmişti. Luna, CIA’nın tüm belgelerin yayımlandığını ve diğerlerinin imha edildiğini söylediğini, ancak Luna’ya göre bazı belgelerin hiç var olmadığını ifade etmişti.
Temsilciler Meclisi Federal Sırların Gizlilikten Çıkarılması Denetleme Görev Gücü Başkanı olan Luna, geçen ayın sonlarında görev gücünün MK-ULTRA dosyaları hakkında bir duruşma düzenleyeceğini duyurmuştu. Louisville Üniversitesi kayıtlarına göre MK-ULTRA, CIA’nın 1953’te davranış değişikliğini incelemek amacıyla başlattığı bir program olarak tanımlanıyor. Bu konu, Daily Mail gazetesinin geçen yıl CIA’nın okuma odasına zihin kontrolü araştırmalarıyla ilgili yeni bir raporun eklendiğini bildiren makalesinin ardından yeniden gündeme gelmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]