DOLAR 32,5699 0.09%
EURO 35,0135 0.48%
ALTIN 2.430,510,32
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Portekizce Çeviri ve Tercüme

Portekizce Çeviri ve Tercüme

ABONE OL
Nisan 18, 2022 12:57
Portekizce Çeviri ve Tercüme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Portekizce Çeviri ve Tercüme

 

Portekiz dili, Hint-Avrupa dil ailesinin Batı Romen dilleri alt koluna ait bir dildir. Dünyada çok yaygın bir dil olan Portekiz dili, tüm dünya genelinde yaklaşık 275 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Ülkemizde Portekizce Türkçe çeviri talebi oldukça fazladır. Portekiz’in resmi dili olan Portekiz dili, aynı zamanda Angola, Brezilya, Mozambik, Portekiz, Yeşil Burun Adaları, Doğu Timor, Gine-Bissau, Sao Tome ülkelerinin de resmi dilidir. Dünyada en fazla konuşulan diller sıralamasında 6. sırada olan Portekizce, Latin Amerika’da İspanyolca’dan sonra 2. dildir. UNESCO, Portekiz dilinin gelecekte İngilizce’den sonra dünyada en fazla yaygın dil olacağını ileri sürmektedir. Latin alfabesi ile yazılan Portekiz alfabesinde 26 harf vardır. Dünyadaki 4 kıtada resmi dil olarak kullanılan Portekiz dilinden Türkçe’ye tercüme yapabilmek için, Portekizce’nin tarihsel gelimini ve gramer kurallarını iyi bilmek önemlidir.

 

Çeviri Portekizce

 

Ülkemizde Portekizce’den Türkçe’ye tercüme talebi oldukça fazladır. Portekizce’den Türkçe’ye en çok talep edilen Çeviri Portekizce konsolosluk belgeleri, iş anlaşmaları, sözleşmeler, sertifikalar, tıp, hukuk, teknik metin çevirileri, nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport, öğrenci belgesi, noter onaylı tercümeler ve akademik çevirilerdir. Ülkemizde Portekizce simultane çeviri talepleri de oldukça fazladır. Portekizce simultane çeviriler, iş toplantılarında, seminer ve konferanslarda, şahsi görüşmelerde ve çeşitli etkinliklerde talep edilmektedir. Tercüme bürolarında Portekiz dilinden Türkçe’ye çeviriler, bu dilde yüksek öğrenim görmüş mütercim tercümanlar tarafından yapılmaktadır. Portekizce resmi belgelerin çevirileri ile teknik konularda yazılmış metinlerin çevirileri, Portekizce konusunda uzman olan tercüme bürolarına yaptırılmalıdır. Portekizce çeviri ücretleri, genel olarak metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanır. Resmi belge çevirileri ile noter onaylı tercümelerde ücretler, sayfa sayısına göre hesaplanır. Portekizce simultane çeviri ücretlerinde ise ücret hesaplanırken, çeviri süresi baz alınır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.