DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.498,040,56
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pulse Oksimetre Cihazı Nasıl Çalışıyor?

Pulse Oksimetre Cihazı Nasıl Çalışıyor?

ABONE OL
Mayıs 20, 2021 12:29
Pulse Oksimetre Cihazı Nasıl Çalışıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pulse oksimetre nedir ya da pulse oksimetre cihazı nasıl çalışır tarzında çok fazla soru ile karşılaşıyoruz. Pulse oksimetre cihazı daha çok acil servis ve hastanelerde kritik anlarda kullanılan cihazlardan biridir. Tamamen acısız bir şekilde bireyin kan değerlerindeki oksijen oranı kısa sürede bu cihaz sayesinde tespit edilir. Böylelikle kritik anlarda belirleyici bir bulgu olarak da kullanılmaktadır. Parmak tipi pulse oksimetre cihazları parmak uçlarına takılan cihaz sayesinde nabız değerlerinin ölçülmesiyle birlikte oksijen değerine ulaşılmasını sağlar.

Oksimetrenin okunması esnasında küçük klemp benzeri cihaz parmak ucuna, ayak parmağına ya da kulak memesine takılır. Ürünün çalışma prensibinde ufak ışık demetleri parmaktaki kandan geçer ve oksijen miktarını ölçer. Oksijenli ya da oksijensiz kandaki ışık emiliminin değişikliğine bağlı olarak ölçülen bir cihazdır. Bu sayede herhangi bir acı hissi de yaşanmaz.

Oksimetre Kullanım Durumları

Oksimetre nedir ve hangi durumlarda kullanımı daha yaygındır? Pulse oksimetre cihazının oldukça geniş bir kullanım yaygınlığı bulunmaktadır. Sadece kalp ve damar rahatsızlıklarında değil çeşitli durumların tespit edilmesinde de tercih edilen cihazlardan biridir. Bu rahatsızlık ve durumlardan bazılarını aşağıda maddeler halinde sıraladık.

  • Gözle görülmüyor olsa da Covid-19′ zatürresine bağlı semptomların izlenmesi
  • Yeni kullanılmaya başlanan akciğer ilacının verimliliğinin tespit edilmesi
  • Bireyin nefes alıp almama gibi durumlarda herhangi bir cihaza ihtiyacı olup olmadığını anlama
  • Bir ventilatörün ne denli yarar sağladığını anlama

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.