DOLAR 32,5552 0.1%
EURO 34,8871 0.61%
ALTIN 2.430,61-0,08
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Putin’in Özel Temsilcisi Bogdanov, Hamas yöneticisi Ebu Merzuk ile görüştü
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Putin’in Özel Temsilcisi Bogdanov, Hamas yöneticisi Ebu Merzuk ile görüştü

Putin’in Özel Temsilcisi Bogdanov, Hamas yöneticisi Ebu Merzuk ile görüştü

ABONE OL
Mayıs 20, 2021 19:10
Putin’in Özel Temsilcisi Bogdanov, Hamas yöneticisi Ebu Merzuk ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ile telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşme Filistin tarafının inisiyatifi ile gerçekleştirildi.

Görüşme sırasında insani durumun kötüleşmesi, altyapının tahrip edilmesi ve sivil kayıplardaki artış eşliğinde Filistinliler ve İsrail arasındaki mevcut çatışmadan çıkış yolunun ele alındığı belirtilen açıklamada, Hamas yöneticilerinin, ateşkesin sağlanması amacıyla Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland’ın arabuluculuk çabaları hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Rus tarafı, Filistin-İsrail meselesinde BM ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları dahil uluslararası hukuk temelinde barışçıl siyasi bir çözüme olan sarsılmaz desteğini, gerek Ortadoğu Dörtlüsü formatında gerekse ikili temaslarda, Filistinliler ile İsrailliler arasında yapıcı bir diyaloğun sağlanması için gereken yardıma hazır olduğunu yineledi.”

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, ateşkes için gösterilen çabaların başarıya ulaşacağı beklentisinde olduğunu belirterek “Gazze’de ateşkese bir veya iki gün içinde varılacağını tahmin ediyorum.” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.