DOLAR 32,4998 0.26%
EURO 34,5988 0.28%
ALTIN 2.482,44-0,01
BITCOIN %
İstanbul
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinema Sektöründe Yeşilçam Tarzı Filmler Hala Revaçta

Sinema Sektöründe Yeşilçam Tarzı Filmler Hala Revaçta

ABONE OL
Aralık 18, 2021 11:29
Sinema Sektöründe Yeşilçam Tarzı Filmler Hala Revaçta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kemal Sunal, Adile Naşit, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi bir sinema duayeninin oynağı filmler hâlâ günümüzde televizyonlarda karışımızı çıkıyor. Belki 30. defa izlenen filmler, belli reyting ortalamalarında birçok yeni yapımın önüne geçmeyi başarıyor. O zamanın imkansızlıklarıyla ama inanılmaz naiflikte çekilen sinema filmlerinin genç kuşak tarafından bile izlenilmesi sinema sektörünü yeni arayışlara itti.

2019 yılında çekilen ve yapımcılığını Vahdet Erdoğan’ın, başrollerini Algı Eke, Burak Sevinç ve Nur Sürer’in paylaştığı Nasipe Olur isimli film de bunlardan bir tanesi. Nasipse Olur filmi, Yeşilçam senaryolarının modernize edilmiş naifliğini korumuş, yeni teknoloji ile birleştirilmiş harika bir film.

Film, televizyonda ilk yayınlanışında 9,2 reytinge ulaşarak rekor kırmış ve bir çok iddialı yapımın aradasında 1. olmayı başarmıştı. Film, diğer tekrarlarında da iyi reytingler alarak, Yeşilçam filmlerin sürekli izlenebilir kategorisine girmişti. Nasipse Olur, dijital platformlarda da hâlâ en çok izlenen filmler arasında yer alıyor.

NASİPSE OLUR FİLMİNİN KONUSU

Peş peşe gelen felaketlere karşı mücadele eden genç bir kadının başına gelenlerin anlatıldığı Nasipse Olur filminde Günfer, pastacılık yaparak geçinen genç bir kadındır. Babasının vefatının ardından büyük bir yıkım yaşayan Günfer, tam kendisini toparlamaya çalışmışken, amcasının kumar borcu nedeniyle baba yadigarı olan ekmek fırınına mafyanın dayanmasıyla iyice bir çıkmaza girer.

Üstüne üstlük evlenme hayali kurduğu Yaşar tarafından aldatıldığını öğrenen Günfer’in hayatı iyice altüst olmuştur. Başına gelen felaketlere karşı direnen Günfer’in hayatı, mahallenin zenginlerinden Gökhan ile yollarının kesişmesiyle farklı bir hâl alır

NASİPSE OLUR NEREDE ÇEKİLDİ?

Selahattin Sarıcaklı’nın yönetmen koltuğunda oturduğu, Vahdet Erdoğan’ın yapımcılığını üstlendiği ve senaristliğini ise Barış Başar’ın yaptığı Nasipse Olur filmi, Şubat 2020’de Sinop’un Boyabat ilçesinde çekildi.

Nasipse Olur Filminin Yapımcısı Vahdet Erdoğan Kimdir?

1979 yılında Sinop Boyabat’ta doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi İstanbul Üsküdar’da okudu. Üniversite eğitimini halkla ilişkiler alanında tamamladı.

Üniversite eğitiminden sonra kurumsal ve stratejik yönetim, sosyal sorumluluk, reklamcılık, organizasyon ve siyasal iletişim alanlarında eğitimler aldı. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sosyal sorumluluk projelerinde görevler aldı, yöneticilikler yaptı. Seyahat etmek, sosyal sorumluluk projelerinde görev almak, film izlemek hobileri ve uğraşıları arasında yer almaktadır.

Reklam, tasarım, matbaa ve organizasyon alanlarında faaliyet gösteren farklı kuruluşlarda çalıştıktan sonra 2003 yılında Greenart Grup’u kurdu.

Grup bünyesinde ajans, organizasyon, outdoor reklam, prodüksiyon, araştırma ve yayıncılık hizmetlerinde faaliyet gösteren şirket ve markalar yer almaktadır.

Halen Greenart Grup’un yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra TÜRK KIZILAYI Genel Merkez Delegeliği, İstanbul Gazete ve Medya Habercileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Boyabat 1868 Spor Kulübü Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Mevcut çalışmalarını sürdürürken GREENART Prodüksiyon bünyesinde film yapımcılığına başladı, ilk sinema filmi Nasipse Olur’u 2020 yılında seyirciyle buluşturdu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.