DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18509011,87%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İÜ’de Kıbrıs Sempozyumu’nda konuştu
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İÜ’de Kıbrıs Sempozyumu’nda konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İÜ’de Kıbrıs Sempozyumu’nda konuştu

ABONE OL
Temmuz 23, 2024 23:02
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İÜ’de Kıbrıs Sempozyumu’nda konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Devletlerinin Kıbrıs Barış Harekatı’na desteği vurgulandı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un himayesinde, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu”, İÜ Rektörlük binasında gerçekleşti.

Kıbrıs’ın stratejik önemi ve Türkiye’nin kararlılığı vurgulandı

Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine vurgu yaparak, Kıbrıs’ın stratejik önemine dikkat çekti ve Türkiye’nin Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığını destekleyeceğini belirtti. Konuşmasında, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere de değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin Kıbrıs’tan vazgeçmeyeceğini ve Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığının kıyamete kadar süreceğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Devleti’nin tanınması için diplomatik mücadele vurgusu yapıldı

Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir varlık mücadelesi olduğunu belirterek, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için diplomatik mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti. Türk Devletleri arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yapan Kurtulmuş, Kıbrıs Türk Devleti’nin uluslararası alanda daha fazla tanınması için çaba harcanacağını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşme yapıldı

Sempozyum öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı dolayısıyla KKTC’de düzenlenen programlara katıldıklarını ifade etti. Kurtulmuş, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlenerek devam etmesinin teminatı olduğunu belirtti.

İstanbul Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen sempozyumda, Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemi ve Kıbrıs Türk Devleti’nin tanınması için yapılan diplomatik mücadele vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.