DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0688 -0.07%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Terraneo’nun ayrılış nedeni komisyon mu?

Terraneo’nun ayrılış nedeni komisyon mu?

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:06
Terraneo’nun ayrılış nedeni komisyon mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yepyeni bir F.Bahçe inşa etmesi için 25 Mayıs 2015’te başkan Aziz Yıldırım tarafından göreve getirilen Guiliano Terraneo’nun sarı-lacivertli ekipteki macerası 10 ay sürdü. Sarı-lacivertli yönetim resmi olarak açıklama yapmasa da İtalyan sportif direktör ayrılığı dün Milano’da bizzat duyurdu.

Terraneo, ayrılığının sebebiyle ilgili olarak “Bunun farklı pek çok nedeni olabilir ama ben halen bunun tam olarak neden olduğuna dair açıklığa sahip değilim. Başkan Aziz Yılrım’la doğrudan iletişimimiz ekim ayına doğru kesildi. O an uzun soluklu bir proje olmayacağını anladım” derken herkesin merak ettiği gerekçesi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı..

Vatan gazetesinin haberine göre, takımın başına Vitor Pereira’yı getirip sonrasında kişisel temasları sayesinde Luiz Nani ve Robin van Persie başta olmak üzere birçok yıldız ismi takıma kazandırmasına karşın sonraki süreçte Terraneo ile ilgili ortaya atılan iddialar bir türlü dinmedi. Özellikle Van Persie ve Nani’nin transferinde 500 bin Euro komisyon aldığı yönünde gelen haberler kulüpte İtalyan spor adamına olan güveni iyice azalttı.

‘MENAJERLERLE ORTAK ÇALIŞIYORSUN’

Başta kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu olmak üzere sarı-lacivertli yöneticilerin yaptığı tüm araştırmalar komisyon alındığını işaret ederken en son başkan Aziz Yıldırım devreye girdi. Yıldırım’ın Guiliano Terraneo ile yaptığı görüşmede şu sözlerle tavrını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi:

“Sen bana yapmadım diyorsun ama bana belgelerle bu iddianın yalan olduğunu ispatlayamıyorsun. Böyle bir durumu ne ben ne de kulübüm kabul edebilir. Çünkü sen ücretini bizden alıyorsun. Ama transferlerde menajerlerle ortak çalışıyorsun. Bana bu iddiaları yalanlamadığın sürece bizim seninle aynı çatı altında bulunmamız söz konusu olamaz.”

Başkan Aziz Yıldırım’la Terraneo arasında ilişkinin kopmasına neden olan diğer olay ise Samandıra’da yaşandı. Ekim ayında tesislerde futbolcularla biraraya gelen Yıldırım sahada nasıl bir F.Bahçe görmek istediğini anlatıp oyun kurgusu ile ilgili fikirlerini aktarırken, Terraneo’nun çıkışı bir anda buz gibi bir hava esmesine neden oldu.

“SEN KİMSİN!”

İtalyan sportif direktör tüm takımın önünde başkana “Senin futbolcularla bu konuları konuşmandan rahatsız oluyorum” derken, Aziz Yıldırım’ın yanıtı çok daha sert oldu: “Ben bu kulübün başkanıyım. Sen kimsin bana nerede nasıl konuşacağımı öğretmeye çalışıyorsun.”

Sonrasında Samandıra’ya girişi yasaklandı. Ardından kulüple deplasmanlara gitmesi yasaklandı. En son Amed’le 9 Şubat’ta deplasmanda oynanan kupa maçına gitti. Ardından dış saha maçlarında takımla yer almamaya başladı. Bir tek kulüpteki odası kaldı ancak orada sürekli başkanla aynı ortamda olması da ayrılığı hızlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.