ABD Başkanı Trump, İran’a yönelik sert mesajlar vererek, ülkeyle anlaşmaya varmak istediklerini ancak güçlü konumlarını koruduklarını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu’daki artan tansiyona ilişkin yaptığı açıklamada, İran’a karşı güçlü bir konumda olduklarını ve ülkeyle anlaşmaya varmanın, kalıcı bir yıkımdan daha iyi bir seçenek olduğunu belirtti. Trump, İran ile bir anlaşmaya varmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Fox News’e değerlendirmelerde bulunan Trump, İran’ın enerji santralleri ve köprüleri gibi altyapı hedeflerine saldırmaktan kaçınmak istediğini söyledi. Mevcut durumda İran’a karşı son derece güçlü bir konumda olduklarını kaydeden Trump, bu tür altyapıları hedef alma gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.
Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun savaşa devam etmek istediği yönündeki iddialara değinerek, İran’ın uluslararası anlaşmaları bozmasına daha fazla müsaade edilemeyeceğini ifade etti. ABD’nin İran’a yönelik politikalarının, ülkeyle diyalog ve anlaşma zeminini korumayı amaçladığı gözlemlendi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]