DOLAR 34,0009 0.3%
EURO 37,8574 0.65%
ALTIN 2.821,960,45
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Gazeteci Eygi’nin Ölümü Filistin ve Türkiye’de Büyük Üzüntü Yarattı
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Türk Gazeteci Eygi’nin Ölümü Filistin ve Türkiye’de Büyük Üzüntü Yarattı

Türk Gazeteci Eygi’nin Ölümü Filistin ve Türkiye’de Büyük Üzüntü Yarattı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 23:02
Türk Gazeteci Eygi’nin Ölümü Filistin ve Türkiye’de Büyük Üzüntü Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Yetkilileri Bilgi Paylaştı

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Filistin makamları, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Eygi’nin ölümüne ilişkin bilgi paylaştı. Filistin makamları, Eygi’nin kasıtlı olarak hedef alınmış olabileceğini ve kullanılan mermilerin gerçek olduğunu belirtti.

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Eygi

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da gerçek mermilerle ateş açması sonucu hayatını kaybeden Eygi, barışçıl bir gösteride başından vurularak ağır yaralandı. Türk ve Amerikan vatandaşı olan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin ölümünü kınayarak, İsrail’in işgal ve soykırım politikalarının son bulması için çaba harcanacağını belirtti.

Türkiye’den Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı Eygi’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini sert bir dille kınadı. Bakanlık, Netanyahu hükümetini suçlayarak, bu cinayetin hesabının uluslararası mahkemelerde sorulacağını vurguladı. Türkiye, Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili yerel makamlarla temas halinde bulunuyor ve ailesinin cenaze işlemleriyle ilgili destek sağlıyor.

Eygi’nin ölümü, Filistin ve Türkiye’de büyük üzüntü yaratırken, uluslararası toplumdan da İsrail’in bu tür saldırılarına karşı net bir tavır alması bekleniyor. Eygi’nin adaleti sağlanırken, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.