OECD Tarafından Örnek Gösterilen Önemli Bir İstihdam Modeli Kamu kurumları, üniversiteler ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen Ulusal Staj Programı, gençlere geniş bir sektörel yelpazede staj, iş gölgeleme ve mesleğe hazırlık eğitim imkanı sunmaktadır. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından üye ülkelere örnek olarak gösterilen bu program, gençlerin iş dünyasına hazırlık sürecine destek olmakta ve…
Kamu kurumları, üniversiteler ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen Ulusal Staj Programı, gençlere geniş bir sektörel yelpazede staj, iş gölgeleme ve mesleğe hazırlık eğitim imkanı sunmaktadır. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından üye ülkelere örnek olarak gösterilen bu program, gençlerin iş dünyasına hazırlık sürecine destek olmakta ve nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda önemli bir model oluşturmaktadır. 2020-2024 yılları arasında 800 bin öğrenciye staj imkanı sunulan program, 400 bine yaklaşan başvuru sayısı ile gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktadır.
Programa başvuran üniversite öğrencilerinin akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif alanlardaki yetenekleri titizlikle değerlendirilerek stajyer havuzuna dahil edilmektedir. Bu havuz, işverenlere ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli adaylarla iletişim kurma imkanı sunmaktadır. Programa 33 ülkeden öğrencilerin katılım sağladığı bilinmektedir.
Ulusal Staj Programı, sadece teknik alanlara değil sosyal bilimler ve diğer disiplinlere de kapılarını açmaktadır. Programa Türkiye’deki ve yurt dışındaki lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra mavi kart sahibi öğrencilerin de başvurabileceği dikkate alınmalıdır. Programa yapılan başvurular, öğrencilerin Kariyer Kapısı Platformu’ndan takip edilebilmekte ve gelişmeler Ulusal Staj Programı’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyurulmaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]