DOLAR 32,5840 0.21%
EURO 34,8405 0.49%
ALTIN 2.415,81-0,69
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Xiaomi, Çin’de Forbes dergisinin ESG 50 listesine girdi

Xiaomi, Çin’de Forbes dergisinin ESG 50 listesine girdi

Forbes China, Xiaomi'yi 2022 yılı "Çin ESG 50" listesine ekledi. Forbes China, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) alanlarında en iyi uygulamalara bağlı kalan şirketleri sıralayan "Çin ESG 50" raporunu yayınladı.

ABONE OL
Ağustos 31, 2022 11:15
Xiaomi, Çin’de Forbes dergisinin ESG 50 listesine girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Xiaomi Group Ortağı ve Başkanı Wang Xiang, “ESG uygulamalarımızın sektörde takdir görmesinden büyük onur duyuyoruz. Dünyanın ilk üç akıllı telefon şirketinden biri ve önde gelen tüketici AIoT platformu olarak kullanıcılarımız, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve dünyamız için sürdürülebilir ekonomi yaratmak için ölçeğimizi ve verimliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Örnek bir lider firma olarak ESG uygulamalarını ürünlerimize, hizmetlerimize, yönetişim yapımıza ve operasyonlarımıza entegre etmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Forbes China’nın ESG 50 listesine girmek için gerekli kriterler Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG) dayanıyor. Listede yer alan şirketler aynı zamanda Forbes Global 2000 listesinde de yer alıyor.

 

Xiaomi, ESG yönetimini kurumsal stratejilerinin bir temeli olarak görüyor ve 2018 yılından bu yana her yıl ESG Raporu yayınlıyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesine de imza atan şirket, 2020 yılından bu yana kurumsal sorumlulukla ilgili şart koşulan 10 ilkeyi uygulamaya devam ediyor. Xiaomi’nin ESG ile ilgili başarıları 2021 yılında CHKLC Chamber of Hong Kong Listed Companies) tarafından “Award of Excellence in ESG” (ESG’de Mükemmellik Ödülü” ile taçlandırıldı.

 

Xiaomi, teknolojideki ilerlemelerden faydalanarak ve üretim süreçlerini optimize ederek kaynak tüketimini azalttı ve ürünlerinin çevresel etkilerini en aza indirdi. Aşağıda yer alan grafikten görülebileceği gibi, çevresel etkiler Xiaomi ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca en aza indi.

 

Xiaomi, çeşitli uygulamalarla çevresel etkilerini azalttı. Örneğin, Xiaomi 12 serisi akıllı telefonlarda sentetik malzemelere kıyasla yüzde 20 daha az enerji tüketen, yüzde 20 daha az sera gazı yayan ve yüzde 15 daha az su kullanan düşük karbonlu solventsiz poliüretan (PU) bir malzeme olan BASF Haptex® ile üretilen bir arka kapak kullanıldı. Akıllı telefonların yurtdışına gönderilmesinde kullanılan hafif paletler, yılda 460 metrik tona kadar uçak yakıtı veya 1.423 metrik ton CO2e tasarrufu sağlıyor. Şirket ayrıca, 2021 yılında yüzde 80 ila yüzde 90’ı yeniden satılan 650 binden fazla akıllı telefonu dönüştürdü.

 

Xiaomi, ESG’nin sosyal unsuru açısından veri güvenliği ve kullanıcı gizliliğini korumak için kapsamlı bir yönetim yapısı oluşturdu. Şirket, 2014 yılında Güvenlik ve Gizlilik Komitesi oluşturdu. 2018 yılında Avrupa Birliği uyumluluk değerlendirmesi kapsamında Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) kabul etti. Veri koruma ve kullanıcı gizliliği uygulamalarını harici uzmanların incelemesine sunmaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz yıl ilk kez şeffaflık raporu yayınladı ve bunu yapan ilk Android akıllı telefon markası oldu. Xiaomi, bu yıl NIST CSF (National Institute of Standards and Technology, Cybersecurity Framework) tescil sertifikası alarak veri güvenliğini koruma yeteneklerini daha da güçlendirdi.

 

Xiaomi Corporation Hakkında

 

Nisan 2010’da kurulan Xiaomi Corporation, 9 Temmuz 2018’de (1810.HK) koduyla Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Ana Listesinde işlem görmeye başladı. Xiaomi, merkezinde akıllı telefonla, akıllı donanımlar ve nesnelerin interneti (IoT) platformu bulunan bir tüketici elektroniği ve akıllı üretim şirketidir. Yenilik ve kaliteye eşit derecede önem veren Xiaomi, kullanıcılara üst düzey deneyim sağlarken operasyon verimliliğini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor. Şirket, dünya genelinde herkesin yenilikçi teknolojilerle tanışması ve yaşam sürmesini sağlamak için en uygun fiyatlarla durmaksızın en mükemmel ürünleri üretmek için çalışıyor. Canalys verilerine göre 2021 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla Xiaomi, küresel akıllı telefon pazarının 3 numaralı akıllı telefon markası olmuştur. Şirket ayrıca, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar hariç, platformuna bağlı 351,1 milyondan fazla akıllı cihazla dünyanın önde gelen tüketici AIoT (AI+IoT) platformunu hayata geçirdi. Xiaomi ürünleri dünya genelinde 100’den fazla ülkede satılmaktadır. Fortune Global listesine 2022 yılında dördüncü kez giren şirket, 2021 yılına kıyasla 72 sıra yükselerek 266. Sırada yer aldı. Xiaomi, Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index ve Hang Seng China 50 Index listelerinde yer almaktadır. Xiaomi hakkında daha fazla bilgi için https://blog.mi.com/en/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.