DOLAR 32,5234 0.15%
EURO 34,6446 0.04%
ALTIN 2.489,310,27
BITCOIN 20547970,04%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YKS Adaylarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kampına Yoğun İlgi
  • İlk Haberler
  • Eğitim
  • YKS Adaylarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kampına Yoğun İlgi

YKS Adaylarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kampına Yoğun İlgi

ABONE OL
Nisan 14, 2023 12:34
YKS Adaylarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kampına Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 derse ait soru çözüm videolarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı kampı içeriklerini 2 haftada 230 bin adayın izlediğini bildirdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kampı’na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz için 10 derse ait soru çözüm videolarından oluşan ‘YKS Kampı’ içeriklerimizi iki haftada 230 bin aday izledi. Destekleme ve Yetiştirme Kursları, yardımcı kaynak ve YKS Kampı gibi çalışmalarla sınava hazırlık sürecinde evlatlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

1 Haziran’a kadar devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 derse ait soru çözüm videolarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kampı’nın 1 Haziran’a kadar devam edeceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 6 Mart’ta TYT-AYT düzeyinde başlayan YKS kampında, 10 derse ait toplam 80 soru çözüm videosu yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalında hafta içi her gün saat 17.00’de yayımlanan videoları, öğrenciler istedikleri zaman izleyebiliyor.

“Öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yayınlarla deprem bölgesinde ve tüm illerde sınava hazırlanan 12’nci sınıf öğrencileri ile mezunlarının konu ve kazanım eksikliklerini tamamlayabilmelerine destek sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakan Özer, şunları kaydetti:

“YKS kampında, öğrencilerin sorumlu olduğu Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinden konu analizlerini içeren soru çözümleri yapılıyor.

Öğrencilerimiz video içinde çözülen sorularla ilgili anlamadıkları bölümler varsa videonun altındaki yorumlar bölümünden öğretmenlerimize sorabiliyor. DYK’ler, yardımcı kaynaklar, YKS Kampı gibi çalışmalar ve tüm imkanlarımızla sınava hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.